29 Μαρτίου 2024 / 12:42 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:42 μμ

ΝΔ : Όχι σε “στρατηγό άνεμο” και ΕΣΡ

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Το δόλωμα με το «στρατηγό άνεμο» που έριξε το Μαξίμου στη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα, δεν κατάφερε να τα πείσει να τσιμπήσουν. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, το δόλωμα ήταν βρώμικο και μύριζε «ναφθαλίνη» και όχι αλανιάρα τσιπούρα. Αυτά τα καμώματα, είναι Συριζέικες …κουτοπονηριές και δεν αντέχουν σε κριτική!

Πραγματικά ήθελα να γνώριζα ποιος «εγκέφαλος» είχε αυτή την ιδέα από το Μαξίμου να προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ, το Βύρωνα Πολύδωρα. Ο άνθρωπος που το σκέφτηκε πρέπει να είναι πολύ «βιτσιόζος» η να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Μέσα στον πανικό του το Μαξίμου, προσπαθεί να βρει σωσίβιο σωτηρίας. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Μόνο που τα μαλλιά ήταν περούκα(!) και έμειναν στο χέρι του …Παππά-Τσιπρα!

Αντιδράσεις υπήρξαν και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αιφνιδιάστικαν από την πρόταση του πρωθυπουργού: «Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε…» έγραψε ένας βουλευτής στο Facebook.

Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Φίλης, καλεσμένος σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ από τον Τάκη Χατζή. Αφού έκανε επίθεση στη ΝΔ για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ, ήταν μια όαση συναίνεσης στη συνέχεια, μέσα στην έρημο την μοναξιάς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνοντας τους τόνους, μαζεύοντας τον τραχανά όπως εύστοχα παρατήρησε ο εκ των προσκεκλημένων Δημήτρης Καλούδης.

Παράλληλα ο Νίκος Παππάς με νέα σημερινή δήλωση μπροστά στο αδιέξοδο, τα παίρνει όλα πίσω και εκλιπαρεί τη ΝΔ να συναινέσει, φέρνοντας αύριο νέο νόμο που θα καταργεί τον ν.4339/15 με νέο. Το ίδιο υποστήριξε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΙ και το Γιώργο αυτιά. Ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στο ίδιο κανάλι σε χαμηλούς τόνους εγκατέλειψε την προηγούμενη επιθετική πολιτική και ζήτησε συναίνεση με το νέο νόμο που θα έρθει στη βουλή αύριο Δευτέρα.

Όπως παρατήρησαν και οι συνομιλητές του , μπροστά στο αδιέξοδο, η κυβέρνηση: «Άφησε τα τύμπανα του πολέμου που είχε κηρύξει στην άκρη» και ζητάει συναίνεση. Να γίνει και αυτό από το ΣΥΡΙΖΑ: «και ας αποθάνω» που έλεγε και ο αείμνηστος Διονύσης Παπαγιανόπουλος!

Πάντως στο πλευρό του Βύρωνα Πολύδωρα βρέθηκε ο Τέρενς Κουίκ, που επικαλείται το Καραμανλικό παρελθόν του Βύρωνα. Τέρενς δεν μας τα λες καλά. Μην προκαλείς την τύχη σου και σου βάλω να δεις το βίντεο των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου του 1981 στις 22:10 το βράδυ. Θυμάσαι τι έλεγες ως παρουσιαστής και πως χαμογελούσες όταν φάνηκε ότι κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ είχες δηλώσει φανατικός Νεοδημοκράτης και Καραμανλικός; Αχ! Βρε Τέρενς εσύ μιλάς για Καραμανλισμό; Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Ας μην δώσω συνέχεια.

Φαίνεται όμως ότι η πρόταση Πολύδωρα βρισκόταν από παλιά στα συρτάρια του Μαξίμου, υπερασπιζόμενος το νόμο Παππά που κρίθηκε αντισυνταγματικός, όταν είχε εμφανιστεί στην ΕΡΤ, καλώντας την αντιπολίτευση να συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ. Αν αυτό είναι αληθές τότε του Μαξίμου …κράτησε το «λόγο» του!!!

Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση: «Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια».

Αναφερόμενη στον Βύρωνα Πολύδωρα ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί.»

Όλα τα κόμματα και της ελάσσονος αντιπολίτευσης καταδίκασαν αυτή την επιλογή, η οποία δεν είχε καμιά τύχη. Δεν θα σχολιάσω περεταίρω την επιλογή Πολύδωρα. Τα είπαν όλα, για το προτεινόμενο πρόσωπο τα κόμματα της βουλής, βάλλοντας εναντίον της κυβέρνησης.

Στην Ιαπωνία, σε ανάλογες περιπτώσεις κάνουν «χαρακίρι» οι πολιτικοί η αυτοκτονούν, στην Ελλάδα υβρίζουν και κατασυκοφαντούν τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Αυτό είναι ένα δείγμα απαξίωσης της δικαστικής εξουσίας από την κυβέρνηση, μίας από τους τρεις πυλώνες της δημοκρατίας που θυμίζει αυταρχικά καθεστώτα.

Έτσι αντιλαμβάνεται η σημερινή αριστερή κυβέρνηση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τις ανεξάρτητες αρχές, όταν δεν υπακούουν στα κελευματά της. Η κυρία Γεροβασίλη, με φωνή τρεμάμενη και ύφος θλιμμένης Μανιάτισσας μοιρολογίστρας, βγήκε να μας πει, ότι τώρα που το ΣτΕ, έβγαλε αρνητική απόφαση, αντίθετη από την επιθυμία της κυβέρνησης, θα πεινάσουν κάποιες χιλιάδες Ελλήνων. Μαζί τους, μερικές χιλιάδες παιδιά, ενώ τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές.

Όπως γράφει και ο φίλος μου Γιώργος Χαρβαλιάς στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»: «Ήταν επιεικώς γελοία η δήλωση της Γεροβασίλη ότι επειδή κατέπεσε ο νόμος Παπά, θα στερηθούν την στοργή της πολιτείας δεκαπέντε χιλιάδες άπορα παιδιά. Η γυναίκα το τερμάτισε. Λίγο ακόμη και θα μας έλεγε ότι από το περίσσευμα των καναλαρχών θα έβγαινε το δεκατιανό του Φίλη στα σχολεία…»
Ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος να κατηγορεί το ΣτΕ για «ριφιφί» που παίρνει τα χρήματα των Ελλήνων και: «διατάσσει το Δημόσιο να επιστρέψει 258 εκατομμύρια σε έχοντες και κατέχοντες», ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση: «Πρόσκαιρη νίκη των ολιγαρχών»(!!!). Ω! Θεέ μου, ποιοι μας κυβερνούν…. Έχασαν κάθε μέτρο σεβασμού των θεσμών και διάκριση εξουσιών! Κάποιος πρέπει να τους διδάξει πολιτικό πολιτισμό!
Η Μοιρολογίστρα της Μάνης, αφού στόλισε κανονικά τη δικαιοσύνη, επιτέθηκε με επαναστατικό «οίστρο» στην μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, που εμποδίζει την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου όπως την επιθυμούσε η κυβέρνηση. Αντίθετα, ανομία και συμφέροντα των καναλαρχών θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης.
Στο ίδιο μήκος κύματος, όλα τα κυβερνητικά στελέχη, που μίλησαν ακόμη και για «πραξικόπημα» του ΣτΕ. …Ξύπνα Παπαδόπουλε!
Τέτοιες αθλιότητες μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν.

Προσπαθώντας το Μαξίμου να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ, με τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών, φιμώνει την πολυφωνία και την ελευθερία της ενημέρωσης, για να παραμείνει όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία με διάφορα τεχνάσματα, όπως και η συγκρότηση του ΕΣΡ. Με την πρόταση Πολύδωρα όμως έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Και η τελευταία προσπάθεια πέφτει στο κενό.

Συγκρότηση ΕΣΡ, με ύβρεις και κατηγορίες εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γίνεται. Η ΝΔ είναι ανένδοτη στη συγκρότηση ΕΣΡ και απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση συναίνεσης χωρίς την απόσυρση του ν.4339/15 του Ν. Παππά. Κατά την προσωπική μας άποψη ορθώς πράττει.

Η επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στην ανεξάρτητη αρχή σαν πρώτο βήμα με νομοθετική ρύθμιση, και κατάργηση του νόμου Παππά είναι το ζητούμενο. Όλα τα άλλα παραμύθια περί συναίνεσης-ακόμα και με Πολύδωρα-είναι «φάκα» χωρίς τυρί, για την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση. Λευκός καπνός δεν θα βγει, όσο η φωτιά καίει πετρέλαιο «Μαζούτ».

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Παππά-Καμμενου, έχει ρίξει τη χώρα μας στα βράχια με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, και τις συνεχείς παλινωδίες. Ας αφήσουν τον «τσαμπουκά», τις ύβρεις και τις επιθέσεις εναντίον κομμάτων και ΜΜΕ, και να βρουν τρόπους επίλυσης του ραδιοτηλεοπτικού προβλήματος που η ίδια η κυβέρνηση με αδέξιους χειρισμούς δημιούργησε! Εάν δεν μπορείτε κύριοι, ζητείστε τη βοήθεια του Ελληνικού λαού και αυτός θα δώσει τη λύση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα