25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

ΝΔ: Καταστροφικά τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στη γεωργία

από fimotro

«Τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2016 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου: Τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος, που ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», δηλώνει η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

«Τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά: κατά 4,8% μειώθηκε η αξία της αγροτικής παραγωγής. Σημαντική πτώση παρατηρείται στη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, στις γεωργικές υπηρεσίες και στις δευτερεύουσες δραστηριότητες. Η πτώση δε αυτή είναι κατά δύο μονάδες μεγαλύτερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Κρατία, οι οποίες εισήλθαν πρόσφατα στην Ε.Ε., παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση συνολικά είχαν ατυχώς προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια πλασματική εικόνα βελτίωσης, οικειοποιούμενοι την αύξηση 12,1% στο αγροτικό εισόδημα κατά το διάστημα 2014-2015. Αύξηση που οφείλεται και στις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι όμως γνωρίζουν -πλέον και με αριθμούς- τα καταστροφικά αποτελέσματα που επέφερε στον πρωτογενή τομέα η φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, καθώς και η διόγκωση του κόστους παραγωγής. Και η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του ίδιου του κ. Τσίπρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα