29 Μαρτίου 2024 / 4:23 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:23 μμ

ΝΔ: Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, πάγωμα οφειλών στην Εφορία για τους πληγέντες

από fimotro

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber είχε το πρωί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας τη συνδρομή του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στη Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να έχει μεταχείριση ανάλογη με αυτήν την Ιταλίας, όταν η γείτονα χώρα επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς. Ο κ. Weber τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτήν την κατεύθυνση. Mετά την επικοινωνία που είχαν, ο κ. Weber εξέφρασε και δημοσίως την ίδια διαβεβαίωση, δεσμευόμενος να «συμβάλλει στην προσφορά κάθε δυνατής βοήθειας στην Ελλάδα για την ανακούφιση των πολιτών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει η Ε.Ε.»

Παράλληλα, η Εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη επικοινώνησε με τον συντονιστή του Ε.Λ.Κ. κ. Van Nistelrooij, ζητώντας του το θέμα της Δυτικής Αττικής να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (REGI) και η Ελλάδα να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης με αυτήν της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να καλέσει την Κομισιόν να προσφέρει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αλλά και την εξαίρεση της εθνικής συμμετοχής από την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της γείτονος (έλαβε κονδύλια ύψους 1,2 δισ. ευρώ και επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση χρηματοδότηση 33 εκατ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας χθες, έγινε μια πρώτη αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής και των βασικών αιτιών που συνετέλεσαν σε αυτήν.

Στη συνεδρίαση, που μετείχαν και οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, αναδείχθηκαν τα πρώτα πέντε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων: Πλήρης απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, πάγωμα των οφειλών τους προς την Εφορία, δωρεάν παροχή ηλεκτροδότησης και ύδρευσης για όσο διάστημα απαιτείται για να αποκατασταθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί ολοσχερώς από τη θεομηνία, άμεση στέγαση και σίτιση όλων των κατοίκων, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, 24ωρη εντατική αστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών που έχουν πληγεί για να μη συνεχιστούν τα απαράδεκτα φαινόμενα πλιάτσικου που, ήδη, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα