25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Να τηρήσoυμε τις δεσμεύσεις αλλιώς θα καταλήξουμε σε δύσκολη θέση μας προειδοποιεί ο Σόιμπλε!

από fimotro

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον απόηχο της επιστολή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προς την Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση του Βερολίνου απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

Ο Σόιμπλε διαμήνυσε στην Αθήνα πως πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ειδάλλως θα καταλήξει σε μία πολύ δύσκολη θέση. «Εάν η Ελλάδα ξανά και ξανά δεν πράξει αυτά που έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει, αυτό στο τέλος δεν θα λειτουργήσει» και συνέχισε: «Πρέπει να κατηγορήσουμε την ΕΚΤ για τα προβλήματά μας – μάλλον όμως το πρόβλημα είναι ότι η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια ώστε να έχουμε μία κοινή ισοτιμία χωρίς να μοιραζόμαστε χρηματοπιστωτικές και οικονομικές πολιτικές – και η ΕΚΤ ποτέ δεν κουράζεται να λέει ότι τα κράτη – μέλη δεν κάνουν αυτά που δεσμεύτηκαν να κάνουν».

Μάλιστα, ο Σόιμπλε απέρριψε την κριτική του SPD ότι έχει σκληρές απαιτήσεις από την Ελλάδα, ενώ, ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε πως είναι… υπερβολικά γενναιόδωρος απέναντι στη χώρα. Για να παραμείνει σταθερό το ευρώ θα πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα, επέμεινε. «Εάν ο (πρωθυπουργός) Τσίπρας εκπληρώσει το 60% όσων έχει συμφωνήσει, αυτό θα είναι μία καλή εξέλιξη. Δεν είναι πείσμα να επιμένει κανείς στην ευθυγράμμιση με την τήρηση συμφωνιών και κανόνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα