19 Απριλίου 2024 / 6:21 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:21 μμ

Να σταματήσει ο «στραγγαλισμός» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε ο Νίκος Νικολόπουλος!

από fimotro

Ερώτηση για το τι θα ισχύσει για τους επαγγελματίες με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές το 2018 διατύπωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Όποιος θέλει σήμερα να επιβιώσει, δεν έχει παρά μία επιλογή: Να κάνει στάση πληρωμών προς την Εφορία ή να φοροδιαφύγει. Αν προσπαθεί να αποδίδει μέχρι σεντ όσα αποφασίζει το κράτος ότι οφείλει, τότε όποιες αποταμιεύσεις του (αν του έχει μείνει έστω ένα ευρώ) θα εξαϋλωθούν, θα απολέσει το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, θα μείνει πένης, άστεγος.
Τέλος, θα σωρευτούν τόσα χρέη, ώστε ο εγκλεισμός στη φυλακή θα φαντάζει αναπόφευκτος. Όποιος θεωρεί τα παραπάνω υπερβολικά δεν έχει παρά να ρωτήσει στη γειτονιά του επαγγελματίες, εμπόρους, βιοπαλαιστές για τέτοιου είδους περιπτώσεις κατεστραμμένων νομοταγών επιχειρηματιών.
Κάθε μέρα, οι φορολογούμενοι, και ειδικότερα οι λίγοι που έχουν κατορθώσει να μείνουν ζωντανοί και ενεργοί στην αγορά εργασίας, ακούν και για μια νέα πρωτοβουλία του οικονομικού επιτελείου που στρέφεται εναντίον τους. Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει και στο τελευταίο σεντ εισοδήματος, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αρπακτική διάθεση».
Με την παρότρυνση να σταματήσει ο «στραγγαλισμός» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο ανεξάρτητος βουλευτής θέτει το κατωτέρω ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο:
«Αληθεύει ότι εκτός από τον φόρο 20%, χιλιάδες επαγγελματίες θα κληθούν από το 2018 να πληρώσουν και ασφαλιστικές εισφορές 26,95% και ότι οι εισφορές αυτές θα προστεθούν στον φόρο ύψους 20%, με τον οποίο επιβαρύνονται ήδη οι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα το κράτος να εισπράττει -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- το 47% της αμοιβής τους»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα