29 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ

Να μην υπάρξει εφησυχασμός για την οικονομία ζητά ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα

από fimotro

Αισιόδοξος για την ανάκαμψη που παρουσιάζουν τα οικονομικά της Ελλάδας εμφανίστηκε o διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ,  μιλώντας στο Reuters, ωστόσο, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζέφρι Φρανκς, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η χώρα αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η κυβέρνηση επανήλθε στις αγορές ευελπιστώντας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης.

Ωστόσο, σημειώνει, παραμένει πρόκληση το να δελεαστούν επενδυτές για το επταετές ομόλογο που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα. Θα ήταν δείγμα εμπιστοσύνης η προσέλκυση περισσότερων συντηρητικών funds, που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα στις αγορές ομολόγων.

Δύο μεγάλοι επενδυτές δήλωσαν στο Reuters πως δεν είναι πιθανό να συμμετάσχουν επειδή εξακολουθούν να ανησυχούν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ένας άλλος επενδυτής δήλωσε ότι θα κινηθεί προσεκτικά.

Για άλλους επενδυτές πάντως, -επισημαίνει το Reuters- η Ελλάδα έχει προσφέρει συναρπαστικές αποδόσεις και η επικείμενη δημοπρασία προσφέρει νέες ευκαιρίες.

Παρά την βελτιωμένη εικόνα, ο Τζέφρι Φρανκς συνέστησε προσοχή. Σχολίασε ότι η Ελλάδα έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και με την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων, και ότι το Ταμείο δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος. Χρειάζονται όμως, όπως είπε, μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία και δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά την λήξη του προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα