19 Απριλίου 2024 / 1:45 μμ
19 Απριλίου 2024 / 1:45 μμ

Να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα χωρίς να δώσει κεφάλαια προτείνει η Λαγκάρντ

από fimotro

Την πρόθεσή της να δώσει περισσότερο χρόνο στους ευρωπαίους αλλά και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα καταθέτει η Κριστιν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα.

«Αν οι πιστωτές δεν είναι ακόμα στο στάδιο που μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις εκτιμήσεις μας, αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος γι’ αυτούς ώστε να φτάσουν εκεί, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», δήλωσε.

Η Λαγκάρντ δήλωσε πως το ΔΝΤ θα μπορεί «να δώσει το όνομά του» στον επόμενο γύρο διάσωσης αλλά προσέθεσε ότι μια πληρωμή κεφαλαίων από το Ταμείο συνεχίζει να είναι δεμένη με την έγκριση ελάφρυνσης χρέους.

Το ΔΝΤ πιστεύει πως η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους, κάτι το οποίο απορρίπτει η Γερμανία. Η επικεφαλής του ΔΝΤ προτείνει να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα διάσωσης, όπως θέλει το Βερολίνο, αλλά δεν θα εκταμιεύσει μέχρις ότου αποσαφηνιστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Μπορεί ως εκ τούτου να υπάρξει πρόγραμμα στο οποίο η εκταμίευση θα γίνει μόνον όταν έχουν περιγραφεί ξεκάθαρα από τους πιστωτές τα μέτρα για το χρέος», δήλωσε στη συνέντευξή της στην Handelsblatt που θα δημοσιοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Ο συμβιβασμός αυτός θα δώσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης το «πράσινο φως» για την επόμενη εκταμίευση της δόσης του δανείου στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

«Είναι μια δυνατότητα για συμφωνία», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα