29 Μαρτίου 2024 / 12:18 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:18 μμ

Να κλείσει γρήγορα η συζήτηση για το χρέος ζητά και η Βελκουλέσκου

από fimotro

Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση χρέους, τόνισε η εκπρόσωπος του Ταμείου στους θεσμούς, συμμετέχοντας μέσω skype στο συνέδριο του Economist. Όπως είπε, οι συζητήσεις για το θέμα πρέπει να τελειώσουν σύντομα, δεδομένου ότι δεν αρκούν οι μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι υψηλοί στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα απλά δεν είναι ρεαλιστικοί, τόνισε και επανέλαβε ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει πλεονάσματα άνω του 1,5% μακροπρόθεσμα και να καταφέρει ανάπτυξη άνω του 1%.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό με τη μείωση του αφορολογήτου. Όπως ανέφερε, στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί μία δυστοκία στην προώθηση και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις δημιουργούν περιθώριο για αύξηση των κοινωνικών δαπανών, προσθέτοντας ότι παρ’ όλη την πρόοδο που έχει συντελεστεί τον τελευταίο χρόνο σε όλα τα μέτωπα, πρέπει να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες σε ορισμένους τομείς, αναφέροντας ενδεικτικά το μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα