24 Απριλίου 2024 / 12:34 πμ
24 Απριλίου 2024 / 12:34 πμ

Να αντισταθεί στον αφελληνισμό των Ελληνικών τραπεζών προσπαθεί ο Δραγασάκης

από fimotro

Ηχηρή παρέμβαση, με σαφείς αιχμές για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Εθνική Τράπεζα, άφησε ο Γ. Δραγασάκης ο οποίος ουσιαστικά έθεσε θέμα αναθεώρησης του θεσμικού καθεστώτος που διέπει το τραπεζικό σύστημα σε σχέση με την κυβέρνηση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην εκδήλωση του οργανισμού «διαΝΕΟσις» με θέμα “Χάρτης Εξόδου από την κρίση, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα”, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Έχει διαμορφωθεί ένα πολύ ιδιόμορφο σύστημα όπου ο καθένας μπορεί να έχει ρόλο στις τράπεζες εκτός από την κυβέρνηση. Η εποπτική αρχή, ένας μικρομέτοχος κλπ. Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από το ΤΧΣ με έναν εκπρόσωπο. Ελπίζω το σύστημα να αξιολογηθεί ξανά γιατί μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι. Και να δούμε αν παράγεται η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος».
Οι δηλώσεις αυτές κρίνονται από παράγοντες της αγοράς ως προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει διάλογος για το πώς και ποιοι θα ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα. Ωστόσο, κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο κ. Δραγασάκης έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για παράλληλο τραπεζικό σύστημα που δεν θα ελέγχεται από τους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα