28 Μαρτίου 2024 / 2:40 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:40 μμ

«Ναι» υπό όρους στην εξαγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτ

από fimotro

Την έγκρισή της για την απόκτηση καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου από την Σκλαβενίτης, υπό τις ήδη γνωστές προϋποθέσεις και όρους, έδωσε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, άναψε το πράσινο φως για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση θέτοντας, ως αναγκαία προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο εξαγοράζων όμιλος Σκλαβενίτης έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δηλαδή την εκποίηση 22 καταστημάτων λιανικής πώλησης και να διατηρηθεί μία μεταβατική χρονική περίοδος 3 ετών και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εμπορική συνεργασία με τους μικρούς τοπικούς προμηθευτές της Μαρινόπουλος.

Η Επιτροπή στην απόφασή της σημειώνει ότι «τα προαναφερόμενα διορθωτικά μέτρα είναι επαρκή, κατάλληλα και αναλογικά για να διασφαλίσουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις επιμέρους σχετικές αγορές λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ σε τοπικό επίπεδο, καθώς και σε αγορές εφοδιασμού (procurement) στην ελληνική επικράτεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα