16 Απριλίου 2024 / 9:49 μμ
16 Απριλίου 2024 / 9:49 μμ

«Ναι» σε προκαταρκτική για τη Novartis λέει η ΝΔ

από fimotro

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είπε για την υπόθεση Novartis ότι το κόμμα της θα συμφωνήσει στη σύσταση προκαταρκτικής και θα πει «ναι» σε όλα.

Η ίδια κατηγόρησε, ωστόσο, την κυβέρνηση ότι προς το παρόν ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα με ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες.

Πρόσθεσε ότι επιθυμεί την ίδια λογική από την κυβέρνηση και στη δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο, που αφορά την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

«Δεν θα επιστρέψουμε να μετατραπεί μια μεγάλη, μια διεθνής έρευνα σε εργαλείο σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων από την πλευρά της κυβέρνησης. Και τι ακριβώς εννοώ: Είμαστε η παράταξη που από χθες, μόλις διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή, με όλα τα θεσμικά προβλήματα που εμφανίσθηκαν και με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από την ανάμειξη της εκτελεστικής εξουσίας στη διαδρομή, ζητήσαμε πρώτοι και πρώτα από όλους να χυθεί άπλετο φως. Και να σας δώσω και μια είδηση; Λέμε “ναι” σε όλα. “Ναι” σε όλες τις μορφές διερεύνησης και αντίστοιχα θεωρούμε ότι θα πει και η κυβέρνηση “ναι” σε όλες τις μορφές διερεύνησης για την υπόθεση του κ. Καμμένου, που φαίνεται πως οδηγείται στη Βουλή και υπάρχει ένα ερώτημα γιατί ακόμη δεν έχει φθάσει. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, εμείς λέμε “ναι” σε όλα και περιμένουμε από την κυβέρνηση, αντίστοιχα, να πει “ναι” στη διαφάνεια στην υπόθεση του κ. Καμμένου», ανέφερε η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι προστατευόμενοι μάρτυρες και μόνον αυτοί, που φαίνεται πως διηγούνται ότι άκουσαν ή έχουν λάβει μέρος σε συζητήσεις. Διεθνώς είναι απαραίτητο οι προστατευόμενοι μάρτυρες να συμπληρώνουν τη δικογραφία με μάρτυρες οι οποίοι έχουν δώσει, με ονοματεπώνυμο, καταθέσεις. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να δούμε τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Σε όλο της το βάθος. Και από εκεί και πέρα δεν θα δεχθούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι σε μια επιχείρηση λάσπης στον ανεμιστήρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα