28 Μαρτίου 2024 / 4:44 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:44 μμ

Νίκος Βούτσης: Γραφικός ο Βαρουφάκης (βίντεο)

από fimotro

Τα όρια του γραφικού αγγίζουν οι απόψεις του Γιάνη Βαρουφάκη σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» είπε πως δεν πιστεύει ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ ηχογραφούσε τις συνομιλίες στα υπουργικά συμβούλια ή άλλες προσωπικές συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει μέσα από το βιβλίο του «Adults in the Room» («Ενήλικοι στην αίθουσα»).

Συγκεκριμένα σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Νομίζω πως είναι ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα. Ο Βαρουφάκης αφήνει στην πολιτική ζωή του Τύπου και για τον εαυτό του αρνητικό αποτύπωμα και αρνητικό υπόδειγμα για θέση υπουργού σε δύσκολες στιγμές».

«Όλο αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα αφήγημα άκρως υποκειμενικό γεμάτο μυθικά και ανακρίβειες, που είχε γίνει μάλιστα και το ’15 και το ’16 μεσα στη Βουλή… Δεν αφήνει περιθώριο για σοβαρή πολιτική συζήτηση. Ευτυχώς για τη χώρα μας ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι όχι απλά διαθέσιμος αλλά απόλυτα συνεπής στον κοινοβουλευτικό του ρόλο και με τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις από τότε κιόλας όλα τα ζητήματα που είχαν τεθεί σε σχέση με τη στρατηγική της χώρας και την περιπέτεια είχαν συζητηθεί με άκρως πολιτικό τρόπο χωρίς κουτσομπολιό. Το ότι επιλέγεται τώρα με έναν τρόπο συστηματικό και ενόψει ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κλείσει ο επώδυνος κύκλος αυτά τα δημοσιεύματα δείχνουν προφανώς μία υποκειμενική διάθεση του ίδιου του συγγραφέα να συσκοτιστούν τα πράγματα, να υπονομευτεί η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση. Επειδή ήμουν παρών στα περισσότερα συμβούλια, θα μπορούσε καθένας να πει το αφήγημά του, αλλά δεν θα το κάνω».

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι έγραφε όλες τις συνομιλίες στο τηλέφωνό του ο Πρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω πως το έχει κάνει σας το λέω ευθύτατα. Μπορεί να σας φαίνομαι πολιτικά αφελής, αλλά δεν είμαι. Καλύτερα και για τον ίδιο να πει αυτό που πράγματι συμβαίνει ότι δηλαδή μέσα από μία καταγραφή απόψεων βγάζει αυτό το αφήγημα. Γνώρισα τον Βαρουφάκη στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, ίσως δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου να ανοίγει θέματα ειδικών δικαστηρίων. Είναι στα όρια του γραφικού αυτές οι απόψεις».

Ακούστε τον Νίκο Βούτση

Από την πρώτη κιόλας σελίδα του βιβλίου του, σε ξεχωριστή εισαγωγική ενότητα, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει ανοιχτά και καθαρά μια δήλωση που αφήνει τον αναγνώστη με ανοιχτό το στόμα: «Σε ένα βιβλίο αυτού του είδους, στο οποίο τόσο πολλά εξαρτώνται από το ποιος είπε τι σε ποιον, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσω την ακρίβεια όσων έχουν ειπωθεί από τρίτους και τα παραθέτω εντός εισαγωγικών. Για τον σκοπό αυτό, βασίστηκα σε ηχογραφήσεις που έκανα με το τηλέφωνό μου, καθώς και στις σημειώσεις που κρατούσα εκείνη την εποχή, από τις πολλές επίσημες συναντήσεις και συνομιλίες που εμφανίζονται σε αυτό το βιβλίο», γράφει.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα