25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Νίκη 2-1 η Εθνική στην Κύπρο και μπαίνουμε στο κόλπο των μπαράζ!

από fimotro

Τεράστια νίκη πήρε η Εθνική μας στη Λευκωσία κόντρα στην Κύπρο με 2-1 και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού ξεπέρασε τη Βοσνία περνώντας στη 2η θέση. Πλέον, η Ελλάδα πρέπει να κάνει το χρέος της νικώντας το Γιβραλτάρ στην τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Τρίτη και από εκεί και πέρα να ελπίζει ότι θα την ευνοήσουν τα αποτελέσματα σε άλλους ομίλους για να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ ως μια από τις οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες.

Η Εθνική μας έμεινε πίσω στο σκορ από τον Σωτηρίου στο 18’, όμως πέτυχε μεγάλη ανατροπή μέσα σε 9 λεπτά, η οποία της έδωσε τη νίκη. Ο Μήτρογλου ισοφάρισε με αριστερό πλασέ από πάσα του Μάνταλου στο 24’ και ο Τζιόλης έκανε το 2-1 με κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη στο 26’. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα είχε αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Μήτρογλου, αλλά και δοκάρι με τον Μάνταλο στο 57’. Στο τέλος οι διεθνείς μας άντεξαν στην πίεση της Κύπρου, η οποία τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, και κράτησε την σπουδαία νίκη!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Εθνικής μας. Ο στράικερ της Μαρσέιγ ισοφάρισε για την Ελλάδα με πολύ όμορφη κίνηση και αριστερό πλασέ στο 24’, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στις περισσότερες ευκαιρίες του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος και αν ήταν πιο αποτελεσματικός θα είχε πετύχει κι άλλα γκολ.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε την Κύπρο ο Ραν Μπεν Σιμόν. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παναγή, κεντρικοί αμυντικοί ήταν ο Λαΐφης με τον Κατελάρη, δεξί μπακ ο Δημητρίου και αριστερό ο Αντωνιάδης. Στο κέντρο κινήθηκαν οι Λαμπάν, Αρτυματάς και μπροστά τους ο Κάστανος. Μόνος του σε θέση σέντερ φορ ήταν ο Σωτηρίου, με τον Κυριάκου στο δεξί «φτερό» και τον Μαργκάσα στο αριστερό.

Με σύστημα 4-2-3-1 αγωνίστηκε επίσης η Ελλάδα του Μίκαελ Σκίμπε. Τερματοφύλακας ήταν ο Καρνέζης, με δίδυμο στόπερ τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά, δεξί μπακ τον Τοροσίδη και αριστερό τον Τζαβέλλα. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τζιόλης και Ζέκα, με τον Φορτούνη μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού», δεξιά τον Μάνταλο και αριστερά τον Σταφυλίδη. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μήτρογλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την ατυχία να χάσει τον Τοροσίδη λόγω τραυματισμού και τον αντικατέστησε με τον Ρέτσο. Εν συνεχεία, πέρασε τον Δώνη στο ματς αντί του Φορτούνη για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του νεαρού μεσοεπιθετικού στους ανοιχτούς χώρου. Στο τέλος απέσυρε τον Μήτρογλου βάζοντας τον Σάμαρη για να ενισχύσει τον άξονα και να απορροφήσει την έντονη πίεση που ασκούσαν οι Κύπριοι.
Κύπρος (Ραν Μπεν Σιμόν): Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Αντωνιάδης (60’ Αλεξάνδρου), Λαΐφης, Μαργκάσα (85’ Μυτίδης), Λαμπάν, Αρτυματάς, Κάστανος (80’ Οικονομίδης), Κυριάκου, Σωτηρίου

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (69’ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Σταφυλίδης, Φορτούνης (76’ Δώνης), Μήτρογλου (89’ Σάμαρης)

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Μήτρογλου στο 24’. Η Εθνική έμεινε πίσω στο σκορ από τον Σωτηρίου στο 18’ και το γεγονός ότι κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των διεθνών, που βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Ισπανός Μαγιένκο είχε μια καλή διαιτησία χωρίς προβλήματα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Έστω και δύσκολα, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε. Παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ, μπόρεσε να αντιδράσει κάνοντας την ανατροπή. Στο τέλος άντεξε στην πίεση των Κυπρίων, κράτησε το πολύτιμο τρίποντο και πλέον η είσοδος στα μπαράζ του Μουντιάλ φαντάζει πολύ πιθανή!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ… Η Ελλάδα δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, όμως πήρε τη νίκη σε ένα ματς, που το αποτέλεσμα ήταν κομβικής σημασίας.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Βέλγιο 25 (39-6)
2. Ελλάδα 16 (13-6)
3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 14 (22-12)
4. Εσθονία 11 (12-17)
5. Κύπρος 10 (9-14)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-43)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα