16 Απριλίου 2024 / 11:26 μμ
16 Απριλίου 2024 / 11:26 μμ

Νίκη και κορυφή για Χάμιλτον στη Μόντσα

από fimotro

Σε αντίθεση με τις κατατακτήριες δοκιμές, στον αγώνα της Μόντσα δεν έγιναν και πολλά πράγματα. Ο Λιούις Χάμιλτον έφυγε καλά στην εκκίνηση, δεν έχασε την πρωτιά σε κανένα σημείο του αγώνα και πανηγύρισε άνετα την 59η νίκη της καριέρας του για να βρεθεί για πρώτη φορά στη σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτό διότι ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τερμάτισε τρίτος και φρόντισε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να ξεφύγει πολύ ο αντίπαλός του. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Βαλτέρι Μπότας, με τον Φινλανδό να έχει, επίσης, έναν ήρεμο αγώνα, αφού έκανε εύκολα τις προσπεράσεις του.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, που έδωσαν τις δικές τους μάχες, ενώ πίσω τους βρέθηκαν οι Εστεμπάν Οκόν, Λανς Στρολ, οι οποίοι δεν κατάφεραν να έχουν ένα τόσο καλά αποτελέσματα όσο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος έφυγε καλύτερα από τον Καναδό στην εκκίνηση, ώστε να βρεθεί δεύτερος προσωρινά. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φελίπε Μάσα, Σέρχιο Πέρεζ, Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός κατάφερε να τερματίσει αυτή τη φορά, αν και είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό, μετά από επαφή με τον Μάσα, έμεινε τελευταίος, αλλά δεν τα παράτησε και κατάφερε να μπει στους βαθμούς. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Μάρκους Έρικσον, Στόφελ Φαντόρν Τζόλιον Πάλμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα