25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Νέο σενάριο: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκότωσε τον ετεροθαλή αδελφό του και το θείο του επειδή «μυρίστηκε» πραξικόπημα

από fimotro

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έμαθε τον Δεκέμβριο του 2013 ότι ο θείος του Γιανγκ Σονγκ Θάεκ σχεδίαζε πραξικόπημα στη Βόρεια Κορέα και πως προόριζε για ηγέτη τον αδελφό του  Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε, όπως τονίζει το ίδιο δημοσίευμα, άμεσα την εντολή να εκτελεστεί ο θείος του. Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο  θείος είχε συναντηθεί τον Αύγουστο του 2012 με τον τότε πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο.

Ο Γιανγκ Σονγκ Θάεκ είχε καταφέρει να  δημιουργήσει στενούς πολιτικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με την Κίνα και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πεκίνου.


O ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, αριστερά / Φωτογραφία: (AP Photos/Shizuo Kambayashi, Wong Maye-E, File)

Πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι εμπνευστής του πραξικοπήματος που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ήταν ο θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και πως ζήτησε τη βοήθεια του Πεκίνου για να το φέρει εις πέρας. Ο τότε Κινέζος πρόεδρος δεν ήταν σε θέση να του δώσει μια άμεση απάντηση, καθώς εκείνη την περίοδο βρισκόταν αντιμέτωπος με μια εσωτερική πολιτική κρίση. Ο πιο στενός του σύμβουλος, Λινγκ Ξινχουά, δεχόταν σκληρή κριτική επειδή ο μεγαλύτερος γιος του σκοτώθηκε μέσα σε μια Ferrari μετά από μια ξέφρενη πορεία μέσα στο Πεκίνο.

Ποιος ανακάλυψε τις προθέσεις του  Γιανγκ Σονγκ Θάεκ

Το σχέδιο ανατροπής του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι ανακάλυψε ο Ζουν Γιονγκάνγκ, στενός συνεργάτης ενός άλλου πρώην προέδρου της Κίνας, του Ζιάν Ζεμίν.

Ο άντρας αυτός, όταν βρισκόταν στο πλευρό του τότε προέδρου Ζεμίν, είχε δημιουργήσει στενές σχέσεις με την Βόρεια Κορέα και προσωπικά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Έτσι, μετά από εσωτερικές πολιτικές πιέσεις επείσθη ότι πρέπει να ενημερώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν – που μόλις είχε αναλάβει την εξουσία μόλις ένα χρόνο νωρίτερα, το 2011- για το εν λόγω σχέδιο. Μόλις ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έμαθε ότι οργανωνόταν πραξικόπημα έγινε έξαλλος και ζήτησε ο θείος του να εκτελεστεί άμεσα.

Τότε, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είχε ανακοινώσει ότι η σύλληψη του θείου και μέντορα του ηγέτη της χώρας πραγματοποιήθηκε επειδή ήταν «ένα ανθρώπινο σκουπίδι, χειρότερος από σκύλος». Κατηγορήθηκε δε ότι προσπάθησε να κλέψει ο ίδιος την εξουσία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε λάβει γνώση του πραξικοπήματος. Η ιαπωνική εφημερίδα αναφέρει ότι πίσω από τη δολοφονία του στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο πιθανώς να κρύβεται ο αδελφός του, που δεν θέλησε ποτέ να ρισκάρει την επανάληψη ενός τέτοιου σχεδίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα