28 Μαρτίου 2024 / 7:28 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:28 μμ

Νέο ραντεβού Σταθάκη με τους θεσμούς για τα ενεργειακά

από fimotro

Νέο ραντεβού έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με τους επικεφαλής των θεσμών, όπου αναμένεται να διευθετηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες για τις αλλαγές σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ.

Σε ότι αφορά στη ΔΕΗ κυβέρνηση και θεσμοί συμφωνούν στην πώληση των μονάδων Μελίτης Ι και της άδειας κατασκευής της Μελίτης ΙΙ, καθώς και των ορυχείων της Βεύης και του Κλειδιού.

Την ίδια τύχη θα έχουν και οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης. Εκεί που δεν έχουν καταλήξει είναι το τι θα γίνει με το μέλλον των περίπου 1.300 εργαζομένων στις τέσσερις μονάδες, με το market test και τις δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας (NOME).

Στην αγορά φυσικού αερίου εξετάζεται η αλλαγή της σχέσης της ΔΕΠΑ με τις θυγατρικές της ΕΠΑ. Η ΔΕΠΑ θα αποχωρήσει από το 51% της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και θα αποκτήσει εξολοκλήρου την ΕΠΑ Αττικής, εξαγοράζοντας το ποσοστό 49% της Shell.

Να σημειωθεί ότι τα εργασιακά και η διασφάλιση του προσωπικού, είναι ένα από τα τελευταία αγκάθια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους επικεφαλής των θεσμών για το μεγάλο κεφάλαιο της ενεργειακής διαπραγμάτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα