28 Μαρτίου 2024 / 3:45 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:45 μμ

Νέο ραντεβού για απόψε δίνουν οι κουκουλοφόροι!…

από fimotro

Όλη η ανακοίνωση – ανάληψη ευθύνης

«Χτές το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στη περιοχή των εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσεται στο κύμα αλλήλεγγυης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος…

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι…

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου
Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά…

Αναρχικοί/ες»

Νέες καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα

Σε δύο ακόμη καταλήψεις, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Σχολή Θεάτρου του Αριστοτελείου, προχώρησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου  διαμαρτυρόμενοι για  τη μεταγωγή του Κ. Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Συγκεκριμένα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες, κλείδωσαν από τη νύχτα την κεντρική είσοδο, ενώ σήμερα το πρωί επιτρέπουν την είσοδο των φοιτητών, όχι όμως και τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αλληλέγγυοι τονίζουν ότι η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως «ένδειξη συμπαράστασης» στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

“Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται».

Υπό κατάληψη βρίσκεται επίσης η Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ , σύμφωνα με ανάρτηση στον ίδιο ιστότοπο και «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον απεργό πείνας Κ.Γιαγτζόγλου».

Οι αναρχικοί καλούν μάλιστα σε «πλαισίωση της κατάληψης» ενώ έχουν προγραμματίσει  «συνέλευση κατάληψης» στις 13:00

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Καταδρομική επίθεση κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή πραγματοποίησαν άγνωστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία των γραφείων στην οδό Συβρισσαρίου, στον ίδιο δρόμο δηλαδή με το Α.Τ. της περιοχής. Στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν και ίχνη από κροτίδα, ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες που για ακόμη μια φορά έδρασαν ανενόχλητοι…

Η επίθεση εκτιμάται ότι συμπεριλαμβάνεται στις σχετικές αντιδράσεις αντιεξουσιαστών για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Σημειώνεται, ότι δεν υπάρχουν συλλήψεις για την ώρα. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

«Πόλεμος» την νύχτα στην Αθήνα

Άλλη μια άγρια νύχτα πέρασε η Αθήνα με επιθέσεις αγνώστων σε άνδρες των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, εμπρησμούς αυτοκινήτων και γκαζάκια σε τράπεζα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Τέσσερα γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 02:40 τα ξημερώματα έξω από τράπεζα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές.

Επιθέσεις με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στις 10.20 το βραδύ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Για πέντε εμπρησμούς αυτοκινήτων κλήθηκαν συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στις περιοχές Άνω Κυψέλη, Άνω Λιόσια, Αγία Βαρβάρα και στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Αναρχικοί γέμισαν με συνθήματα την Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης

Πορεία που είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσουν καταστήματα, κτίρια, τράπεζες και εκκλησίες με συνθήματα και μπογιές πραγματοποίησε χθες το βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών.

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ ομάδα 20 περίπου ατόμων ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα και γυρνώντας το κέντρο της Πάτρας άρχισαν να βάφουν με σπρέι τράπεζες και καταστήματα αλλά και εκκλησίες.

Εγραψαν συνθήματα στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Πλατεία Ολγας και στη συνέχεια σε πολλά καταστήματα στην Ρήγα Φεραίου.

Καμίνης για το κύμα βίας: Ο Τσίπρας δεν κάνει σωστά τη δουλειά του

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα βίας στην Αθήνα ζήτησε ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Καμίνης, λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.Αναφερόμενος στα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας και ανομίας ο κ. Καμίνης:
«Απειλούν την ίδια την οικονομία της πόλης, η οποία αδικείται κατάφωρα από την εικόνα βίας που μεταδίδεται σε όλα τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι πλέον η αντιμετώπιση του ζητήματος είναι θέμα πρωθυπουργού. «Πρωθυπουργός είναι. Να κάνει σωστά τη δουλειά του. Εγώ δεν απευθύνομαι πλέον στον κ. Τόσκα . Νομίζω πως οι πρωθυπουργός δεν κάνει τη δουλειά του όταν υπάρχει αυτή η εικόνα στην Αθήνα και όχι μόνο στο θέμα της βίας αλλά και στη δημόσια χρήση ναρκωτικών. Όλα αυτά συγκροτούν μία κατάσταση απαράδεκτη. Φαίνεται πως υπερβαίνει το υπουργείο και είναι πλέον θέμα πρωθυπουργού».

Ερωτηθείς για την παραμονή του κ. Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Καμίνης ανέφερε: «Φαίνεται πως (σσ: ο κ. Τσίπρας) τον θεωρεί επιτυχημένο. Αυτό πως θέλετε τώρα να το σχολιάσω. Εμείς απαιτούμε μια άμεση δράση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα