20 Απριλίου 2024 / 1:15 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:15 μμ

Νέο γκάλοπ: Ο Σουλτς θα κέρδιζε τη Μέρκελ αν γίνονταν τώρα εκλογές

από fimotro

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν έδαφος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, επωφελούμενοι από την επιλογή του Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιό τους στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ η υποστήριξη των ψηφοφόρων στους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ, φαίνεται να μειώνεται.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ( Forschungsgruppe Wahlen) που πραγματοποιήθηκε για το ZDF, το SPD των Σοσιαλδημοκρατών κέρδισε 6 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 30%, ενώ το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Μέρκελ, έχασε 2 μονάδες στο 34%.
Ο Μάρτιν Σουλτς θα εξασφάλιζε ποσοστό 49% στη θεωρητική περίπτωση μιας άμεσης διεξαγωγής εκλογών, έναντι ποσοστού 38% της Άγκελα Μέρκελ.
Στα τέλη Ιανουαρίου, η Μέρκελ προηγούνταν του Σουλτς με ποσοστό 44% έναντι 40% του Σουλτς, σε δημοσκόπηση ( Forschungsgruppe Wahlen) που είχε πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του ZDF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα