19 Απριλίου 2024 / 12:32 μμ
19 Απριλίου 2024 / 12:32 μμ

Νέο βίντεο με τις προκλήσεις στα Ίμια δημοσιεύουν Τούρκικα ΜΜΕ!

από fimotro

Καινούριο βίντεο, όπου απεικονίζεται ένα τουρκικό πλοιάριο να κάνει βόλτες γύρω από τα ‘Ιμια, αλλά και ένα ελληνικό να περιπολεί κυκλοφορεί στα Τουρκικά ΜΜΕ.

Στο βίντεο μπορεί κανείς να δει το τουρκικό πλοιάριο, το ελληνικό σκάφος, αλλά και να ένα αεροσκάφος να πετά πάνω από το σημείο.

Η Τουρκική πλευρά συνεχίζει και σήμερα μέσα από τα ΜΜΕ να διακινεί οπτικοποιημένο υλικό, όπου απεικονίζει συνεχώς δραστηριότητα γύρω από τα Ίμια.

Το βίντεο έρχεται σε συνέχεια των προκλήσεων των τουρκικών αρχών και ΜΜΕ. Προχτές όμως μετέδωσε νωρίς το μεσημέρι το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu, γύρω στις 12 το μεσημέρι, ομάδα τουρκικών ακτοπλοϊκών σκαφών πέρασε από την βραχονησίδα Ίμια, όπου περιπολούσε πλοίο του Ελληνικού Ναυτικού.

Το «επεισόδιο» σύμφωνα με το Anadolu, διήρκεσε γύρω στα 45 λεπτά, χωρίς επέμβαση από τους μεν ή τους δε.

Σε επικοινωνία του newpost.gr με το ΓΕΕΘΑ, έγινε λόγος για μη «επεισόδιο», επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι υπήρξε στο σημείο σκάφος του Λιμενικού και σκάφη από την Τουρκική ακτοφυλακή, ενώ έκαναν λόγο για «συνήθη κατάσταση». Σύμφωνα, μάλιστα, με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια των Τουρκικών μέσων να διογκώσουν «καταστάσεις που δεν υφίστανται».

Τουρκικοί λεονταρισμοί

Το νέο βίντεο έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι τουρκικοί λεονταρισμοί, με νέες απειλές, αυτή τη φορά από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση διά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, διαμήνυσε πως «είμαστε μια χώρα που δεν θέλουμε τριβές με κανέναν, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις οποιουδήποτε», στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, στη συνέντευξή του, κάλεσε τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο “να συνετιστεί”, “να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του”, για την ακρίβεια όπως τιτλοφορείται το δημοσίευμα, προειδοποιώντας ότι αν υπάρξει ένα ανεπιθύμητο δυστύχημα δεν θα μπορεί να αποκατασταθεί. Σε δηλώσεις, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι «αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς» και κατηγόρησε την Ελλάδα πως από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα