24 Απριλίου 2024 / 2:42 μμ
24 Απριλίου 2024 / 2:42 μμ

Νέος κύκλος αγωνίας για τον Μαρινόπουλο

από fimotro

Ξεκινάει σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η συζήτηση της αίτησης ερμηνείας που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διάσωσης του Μαρινόπουλου για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της άλλοτε πανίσχυρης αλυσίδας. Πηγές κοντά στις εξελίξεις αναφέρουν πως με την αίτηση ερμηνείας τα εμπλεκόμενα μέρη επιδιώκουν να θεραπεύσουν το πρόβλημα που προέκυψε με την καθυστερημένη έκδοση της δικαστικής απόφασης, η οποία ενεργοποίησε μια από τις διαλυτικές αιρέσεις της συμφωνίας, καθυστώντας την άκυρη.
Επί της ουσίας, με την αίτηση ερμηνείας ζητείται να μετατεθεί ο χρόνος επέλευσης των αποτελεσμάτων της διαλυτικής αίρεσης στις 20 Φεβρουαρίου 2017, αντί για τις 14 Φεβρουαρίου που προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία και να μην υπάρξει ζήτημα με τις τριτανακοπές (χρειάζονται ένα μήνα για να εκδικασθούν). Κύκλοι προσκείμενοι στον υποψήφιο επενδυτή εκτιμούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα αργήσει και πως θα κοινοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη απάντηση του δικαστηρίου είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύούν επικίνδυνα και το ενδεχόμενο να τιναχθεί στον αέρα το όλο εγχείρημα είναι περισσότερο ορατό από ποτέ. Η αγωνία στους 10.500 εργαζόμενους και τους προμηθευτές της αλυσίδας είναι έντονη, αφού για μια ακόμη φορά βλέπουν την προσπάθεια διάσωσης να κρέμεται ξανά από μια λεπτή κλωστή…
Χρηματοδότηση
Να σημειωθεί πως εκτός από την νομικό κενό, οι πιστώτριες τράπεζες, η πλευρά Μαρινόπουλου και ο υποψήφιος επενδυτής (οικογένεια Σκλαβενίτη) καλούνται να επιλύθουν και το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργήθηκε εξαιτίας της απροσδόκητης τροπής που πήρε η συμφωνία διάσωσης. Με δεδομένο ότι η πλευρά Σκλαβενίτη δεν φαίνεται διατεθειμένη να διακινδυνέψει νέα κεφάλαια, πέραν των 15 εκατ. ευρώ που έχει ήδη βάλει στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης τα βλέμματα όλων στρέφονται στις τράπεζες. Το ποσό που θα πρέπει να βρεθεί δεν είναι αμελητέο, δεδομένου ότι κάθε μήνα μόνο για τα λειτουργικά έξοδα της αλυσίδας απαιτούνται περίπου 25 με 30 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα