29 Μαρτίου 2024 / 5:22 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:22 μμ

Νέες γκρίνιες των δανειστών για τον εξωδικαστικό

από fimotro

Eκ νέου στα τεχνικά κλιμάκια μεταφέρεται η συζήτηση για τον καθορισμό των κριτηρίων υπαγωγής των μικρών επιχειρήσεων (20.000-50.000 ευρώ) στον εξωδικαστικό μηχανισμό, καθώς νωρίτερα οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν την αυστηροποίηση των κριτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το βασικό σχέδιο παραμένει αυτό που είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, εντούτοις θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής διαφοροποίηση στα κριτήρια που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα αποπληρωμής.

Αργότερα το θέμα θα εξεταστεί από τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία θα επιδιώξουν να ενσωματώσουν τις παρατηρήσεις των επικεφαλής των θεσμών.

Για το θέμα, εκ νέου συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο θα γίνει την Πέμπτη, καθώς τότε θα επιστρέψει από τη Σμύρνη ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα ανάπτυξης και της αναπτυξιακής τράπεζας, που συζητήθηκαν νωρίτερα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και επαναλήφθηκε από ελληνικής πλευράς ότι η αναπτυξιακή τράπεζα θα συσταθεί το α’ τρίμηνο του 2018.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση εξελίχθηκε ικανοποιητικά.

Να σημειωθεί ότι το πρωί οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα ενέργειας.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα