19 Απριλίου 2024 / 9:56 πμ
19 Απριλίου 2024 / 9:56 πμ

Νέες απειλές του ISIS προς την Ισπανία

από fimotro

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο απειλεί να εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον της Ισπανίας, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται ένας άνδρας να μιλά ισπανικά με αραβική προφορά και να δηλώνει: «Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η αλ Ανταλούς (ονομασία της Ισπανίας όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία ) θα γίνει ξανά αυτό που ήταν στο παρελθόν, χώρα του χαλιφάτου».

«Ο τζιχάντ δεν έχει σύνορα. Εξαπολύστε τζιχάντ όπου κι αν βρίσκεστε», προτρέπει τους υποστηρικτές του ISIS ο ίδιος άνδρας το πρόσωπο του οποίου φαίνεται καθαρά και ταυτοποιήθηκε ως ο Αμπού Λάις αλ Κουρντούμπι. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πραγματικό όνομα του τζιχαντιστή είναι Μοχάμεντ Γιάσιν Άχραμ Πέρες. Είναι 22 ετών και γεννήθηκε στην Κόρντομπα.

Η μητέρα του είναι η Τομάσα Πέρες, 41 ετών από τη Μάλαγα και ο πατέρας του ένας 42χρονος Μαροκινός, ο Αμπντελάχ Άχραμ, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Ακόμη ένας άνδρας εμφανίζεται στο βίντεο, αυτός όμως με καλυμμένο το πρόσωπο και κρατώντας ένα όπλο. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τον Αμπού Σάλμαν αλ Ανταλούς.

«Ο Αλλάχ ας δεχθεί τη θυσία των αδελφών μας στη Βαρκελώνη. Ο πόλεμός μας εναντίον σας θα διαρκέσει έως το τέλος του κόσμου», τονίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα