19 Απριλίου 2024 / 4:53 πμ
19 Απριλίου 2024 / 4:53 πμ

Νέα σύγκρουση των δικαστών με την Β. Θάνου

από fimotro

Συνεχίζονται οι «βολές» των λειτουργών της Δικαιοσύνης σε βάρος της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, η οποία έκανε παρέμβαση πριν λίγες ημέρες για το ζήτημα της Novartis. Αυτή τη φορά ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας σε συνέντευξή του έκανε λόγο για θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη κίνηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, αφήνοντας αιχμές για τις δικές τις κινήσεις κατά τη θητεία της στον θώκο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε; Οι δικαστές που είναι στο εφετείο είναι από 20-35 χρόνια δικαστές, έχουν άλλη εμπειρία, έχουν δικάσει πολλές υποθέσεις», τόνισε ο κ. Σαλάτας, επισημαίνοντας ότι η Βασιλική Θάνου «αγωνίζεται» να μείνει ο φάκελος στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Μάλιστα, δεν δίστασε να υπογραμμίσει ότι «η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε στην παραδοχή ότι είναι ο εκείνος ο «Π.Κ.» που αναφέρεται στο έγγραφο του FBI για την υπόθεση της Novartis, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1. Ωστόσο, έδωσε στον εαυτό του «δεύτερο ρόλο», υποστηρίζοντας ότι η αναφορά στο πρόσωπό του γίνεται για μια συνάντηση που έγινε σε ένα ξενοδοχείο στο πλαίσιο ενός συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα