23 Απριλίου 2024 / 3:56 μμ
23 Απριλίου 2024 / 3:56 μμ

Νέα συνδικαλιστική παράταξη με επικεφαλής τον Τ. Γκιάτη

από fimotro

Σάρκα και οστά έλαβε η νέα συνδικαλιστική παράταξη «Ενότητα – Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής», με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου προσωπικού της Alpha Bank  Τάσο Γκιάτη.

Ήδη συγκροτήθηκε σε σώμα και ξεκινάει τη δράση της, με στόχο να φέρει ανατροπές στο συνδικαλιστικό κίνημα ενώ αναμένεται να «κατέβει» στις εκλογές για την προεδρία της ΓΣΕΕ.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην «Ενότητα» συμμετέχουν συνδικαλιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους και στόχος είναι το αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει διεύρυνση προς πάσα κατεύθυνση.

Βασική επιδίωξη της νέας παράταξης είναι η αλλαγή της εικόνας που έχει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Χωρίς κραυγές και αφορισμούς, η «Ενότητα» επιδιώκει την αλλαγή στη δομή και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος σε τριτοβάθμιο επίπεδο (ΓΣΕΕ).

Στόχος της είναι η εδραίωση ενός νέου μοντέλου που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, στο πλαίσιο μίας σύγχρονης, ελεύθερης και ευρωπαϊκής δομής, απαλλαγμένο από κομματικές εξαρτήσεις.

Η «Ενότητα»:

– Στηρίζει απόλυτα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
– Καταθέτει πρόταση για μεγάλες αλλαγές στη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος.
– Επιδιώκει την αντικατάσταση του ληστρικού και ισοπεδωτικού μοντέλου σοβιετικής έμπνευσης ασφαλιστικού, με ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων και καθιέρωση των τριών πυλώνων ασφάλισης. Ανάλογη θα πρέπει να είναι και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη.

Η «Ενότητα» είναι πλέον γεγονός και στέλνει το μήνυμα:

Στην κυβέρνηση ότι «δεν θα περάσει το μοντέλο ισοπέδωσης των πάντων στον βωμό της δήθεν αξιοπρέπειας και στήριξης των αδυνάτων».

Στους συνδικαλιστές παλαιάς κοπής ότι «οι αγώνες δεν κερδίζονται με φωνές και ουτοπικές διεκδικήσεις, αλλά με προτάσεις ρεαλιστικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα