20 Απριλίου 2024 / 1:04 πμ
20 Απριλίου 2024 / 1:04 πμ

Νέα συνάντηση Γ. Σταθάκη με εκπροσώπους των Θεσμών

από fimotro

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται νέα συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους εκροσώπους των θεσμών, καθώς η χθεσινή, πρώτη επαφή του υπουργού με την ομάδα των δανειστών, δεν φάνηκε να έφερε την επιθυμητή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τα ενεργειακά. Ο κ. Σταθάκης αποχώρησε από τη συνάντηση χωρίς να κάνει δηλώσεις, λέγοντας μόνον ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συναντήσεις σε επιπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Δύο ζητήματα
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο βασικά θέματα ατζέντας ήταν η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και οι δημοπρασίες ηλεκτρισμού (NOME) με τους δανειστές να μην ζητούν μόνον την αήξηση των ΝΟΜΕ αλλά και λεπτομερή περιγραφή των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που θα πουλήσει η ΔΕΗ σε περίπτωση που δεν πιάσει τον στόχο για τη μείωση του μεριδίου της στη λιανική αγορά.
Αντιπρόταση
Η συμβιβαστική αντιπρόταση του υπουργείου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εστιάζεται σε περιορισμένη αύξηση των ΝΟΜΕ και σε αξιολόγηση του μεριδίου της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2017 αντί του Ιουνίου, όπως προβλέπουν οι μέχρι στιγμής συμφωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα