20 Απριλίου 2024 / 2:18 πμ
20 Απριλίου 2024 / 2:18 πμ

Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ, η Γερμανία δεν στηρίζει νέο πρόγραμμα!

από fimotro

Το Βερολίνο δεν θα στηρίξει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, προειδοποίησε στέλνοντας μήνυμα και στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαν Σόιμπλε.

Οπως δήλωσε στο Bloomberg, η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημαίνει πως η Ελλάδα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, υπογραμμίζοντας πως η παροχή βοήθειας από το 2010 εδράζεται στη συμμετοχή του Ταμείου.

«Το πρόγραμμα θα τερματιστεί καθότι μία από τις προϋποθέσεις του, η βάση, έχει καταστραφεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος δεν θα επιχειρήσει να πείσει τη Μπούτεσταγκ να περάσει το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, καθώς οι Γερμανοί βουλευτές θα πουν πως η Αθήνα «δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που έχουν εγκριθεί, παρόλη την ευελιξία που έχουν προσφέρει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως εάν το Ταμείο απεμπλακεί αυτό θα συνιστά απόδειξη πως η χώρα μας δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, προσθέτοντας πως ήδη από το 2010 η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα εδράζεται στη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Χωρίς το Ταμείο, «το πρόγραμμα θα τερματιστεί καθότι μία από τις προϋποθέσεις του, η βάση, έχει καταστραφεί», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι δεν θα προσπαθήσει να πείσει τη γερμανική Βουλή να δώσει «πράσινο φως» σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, διότι οι βουλευτές απλώς θα του απαντούσαν πως η ελληνική πλευρά «δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που έχουν εγκριθεί , παρόλη την ευελιξία που έχουν προσφέρει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

«Η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν θα υπάρχει πια», επανέλαβε.

Πριν από λίγες ημέρες, με δηλώσεις του, ο κ. Σόιμπλε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Ευρώπη εξετάζει πλέον ανοιχτά την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ακόμα και χωρίς το Ταμείο. Στη συνέχεια όμως, κι αφού έγινε σαφές πως η Αθήνα υποστηρίζει την έξοδο του ΔΝΤ, εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε διέψευσε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να επεξεργάζεται τέτοιο σενάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα