24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Νέα στοιχεία για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία προανήγγειλε ο Αν. Λοβέρδος

από fimotro

Την ύπαρξη και νέων στοιχείων για την υπόθεση της πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι και η ΔΗΣΥ, μετά τη ΝΔ, θα καταθέσει τη δική της επερώτηση τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. “Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;” διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, “η δουλειά φαίνεται να χάλασε στο θέμα της μεταφοράς των όπλων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Σαουδική Αραβία και στην ασφάλιση του φορτίου. Τα ερωτήματα, πρόσθεσε ο βουλευτής, είναι αμείλικτα, και θα πρέπει ο κ. Τσίπρας που θα έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή να στηρίξει τον υπουργό του να απαντήσει αν γνώριζε το ΚΥΣΕΑ, που ενέκρινε τη –διακρατική- συμφωνία, ότι αυτή θα υπογραφεί με έναν ιδιώτη.

Με αφορμή την κατάθεση από τον ίδιο, διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή, και την προειδοποίηση από το υπουργείο Εξωτερικών για ποινικές διώξεις σε περίπτωση δημοσιοποίησής τους, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι γεννάται και καινούργιο θέμα, αυτό της έλλειψης δημοκρατικότητας και διαφάνειας στο κοινοβούλιο.

Για πανικό της κυβέρνησης, και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, όσον αφορά την υπόθεση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε με φυλάκιση όσους διαρρέουν απόρρητα έγγραφα, “φωτογραφίζοντας” τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής σφράγισε και παρέδωσε τα έγγραφα στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα