29 Μαρτίου 2024 / 3:23 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:23 μμ

Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε: Δεν θα… συνιστούσα στην κυβέρνηση να φύγει το ΔΝΤ!

από fimotro

«Δεν θα συνιστούσα στην ελληνική κυβέρνηση να φύγει το ΔΝΤ» προειδοποιεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποσαφηνίζοντας περαιτέρω τις δηλώσεις του στη Süddeutsche Zeitung την οποία η Αθήνα αξιολόγησε θετικά. Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης ενός νέου προγράμματος από τη γερμανική Βουλή.
«Σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε μια επιτυχημένη δεύτερη αξιολόγηση (των βημάτων που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να εκπληρώσει το πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της), και αν το ΔΝΤ δεχθεί τις συνέπειες από κάτι τέτοιο, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα είναι άνευ αντικειμένου. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία συμμετοχής του ΔΝΤ» τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα.
«Αν (σ.σ το πρόγραμμα) καταστεί παρωχημένο, τότε θα έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος θα πρέπει να καταλήξει σε κάτι νέο. Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, και προσθέτει:
«Αλλά εγώ θα ήμουν είναι εντελώς ψύχραιμος. Η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει για το εάν ή όχι εγκρίνει τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος».

Εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να μην λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε η γερμανική Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει εκ νέου για να επικυρώσει το νέο πλαίσιο για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα