20 Απριλίου 2024 / 7:42 πμ
20 Απριλίου 2024 / 7:42 πμ

Νέα εταιρεία από Lamda και Värde για επενδύσεις στο εμπορικό real estate

από fimotro

2011113002080_122324066Συμφωνία σταθμό όχι μόνον για την Lamda Development αλλά και τη γενικότερη ελληνική αγορά ακινήτων και ειδικότερα για τον τομέα των εμπορικών κέντρων, αποτελεί αυτή που συνήφθη μεταξύ της Lamda Development και της Värde Partners, σύμφωνα με δηλώσεις συντελεστών της. Η νεοϊδρυθείσα LAMDA malls αποτελεί κυρίαρχο σχήμα στο τομέα των εμπορικών ακινήτων και πόλο έλξης ξένων επενδυτών.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου (φωτό), η σχετική συμφωνία δεν αφορά μόνον την ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων εμπορικών κέντρων της Lamda Development, αλλά τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων στην χώρα μας. Και τούτο όχι αποκλειστικά μέσω εξαγορών υπαρχόντων εμπορικών κέντρων με ισχυρό brand name, αλλά και με την ανάπτυξη νέων εμπορικών κέντρων.
Τα 61 εκατ. ευρώ που επενδύει η Värde στην νέα εταιρία είναι μόνον η αρχή – με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσέλκυσης ξένων επενδυτών, κλπ – αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου και εκτιμά ότι σε βάθος διετίας οι επενδύσεις της νεοϊδρυθείσας Lamda Malls μπορεί ακόμη και να τριπλασιαστούν ενώ σε βάθος πενταετίας να πενταπλασιαστούν, με την θυγατρική εταιρία να εισάγεται και στο Χρηματιστήριο.
Η νέα εταιρία όπως αναφέρει ο κ.Αθανασίου, θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού, με τις συνολικές επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα του retail real estate να εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς έγινε σε μια χρονική περίοδο που δεν έχουν απομακρυνθεί οι αβεβαιότητες σχετικά με την ελληνική οικονομία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την Lamda Development όσο και γενικότερα για την πορεία της οικονομίας και δίνει ένα αισιόδοξο «σήμα» στους διεθνείς επενδυτές γενικότερα.
Η Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων και έχει επενδύσει περισσότερα από 45 δισ.ευρώ, σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και στοιχεία ενεργητικού, που περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, μεταφορές και υποδομές.
ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα