20 Απριλίου 2024 / 9:46 πμ
20 Απριλίου 2024 / 9:46 πμ

Νέα βόμβα Μάλοκ: Οι ΗΠΑ είναι ο παγκόσμιος σερίφης…

από fimotro

Ο «εκλεκτός» του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Τέντ Μάλοκ ξαναχτυπά, δηλώνοντας αυτή τη φορά ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας του βλέπει με «καχυποψία» την Ένωση, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι είναι «καλό οι ΗΠΑ να είναι παγκόσμιος σερίφης»!
Ο Μάλοκ, που πριν από μερικές ημέρες είχε προκαλέσει εκ νέου ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, σε δηλώσεις του στο Associated Press ανέφερε ότι η Ε.Ε. είναι «αντιαμερικανική» και ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να χτίσουν διμερείς σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες.
Τόνισε, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ και προσωπικά ο Τράμπ βλέπουν με κριτική διάθεση αλλά και καχυποψία το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
«Θα προτιμούσαμε, ιδιαίτερα υπό την κυβέρνηση Τραμπ, να συνεργαζόμαστε σε διμερές επίπεδο» είπε ο Μάλοκ.
Παρότι ο 64χρονος πρώην διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει ακόμη οριστεί επίσημα ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε., η φημολογία ότι είναι το φαβορί για τη θέση έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις Βρυξέλλες.
Μάλιστα, το Associated Press μεταδίδει πληροφορίες ότι οι ορισμένα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στο Ευρωκοινοβούλιο απειλούν να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία διαπίστευσής του εάν όντως ορισθεί ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε.
Κατηγορούν, δε, τον Μάλοκ ότι αποσκοπεί στο να εκτελέσει αποστολή καταστροφής ή διάλυσης της Ένωσης.
Ο πρώην διπλωμάτης και ακαδημαϊκός έχει πολλάκις δηλώσει ότι υποστηρίζει την πολιτική «πρώτα οι ΗΠΑ» του Ντόναλντ Τραμπ.
«Η Ε.Ε. έχει πάρει θέσεις αντίθετες από τις αμερικανικές σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε σειρά θεμάτων όπως η Μέση Ανατολή, το Ιράν αλλά και ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Υπάρχει μια μακρά λίστα, που όλο και μεγαλώνει…»
«Ο υπόλοιπος κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί εάν οι ΗΠΑ είναι και πάλι δυνατές, εάν οι ΗΠΑ είναι και πάλι ο σερίφης του κόσμου και ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή την τελευταία δεκαετία…» είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα