16 Απριλίου 2024 / 1:12 μμ
16 Απριλίου 2024 / 1:12 μμ

Μ’ αυτό το υπερ-όπλο θέλει η Σεούλ να καταστρέψει τους στρατηγικούς στόχους του Κιμ Γιονγκ Ουν

από fimotro

Τα ΜΜΕ στη Νότια Κορέα παίζουν εδώ και μέρες σενάρια πιθανών «χειρουργικών πληγμάτων» κατά σημαντικών στόχων στο βορρά. Ρόλο κλειδί σε μια τέτοια επιχείρηση θα παίξουν οι γερμανικοί πύραυλοι κρουζ Taurus, αναφέρει η Welt.

Εάν ληφθεί η σχετική απόφαση, οι πύραυλοι αυτοί θα εκτοξευτούν από μαχητικά τύπου F-15K της Σεούλ κι αφού διανύσουν απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων θα ισοπεδώσουν ιδιαίτερα δύσκολους στόχους, όπως ενισχυμένα καταφύγια. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι πύραυλοι Taurus μπορούν να πλήξουν με εξαιρετική ακρίβεια ενισχυμένους στόχους και στόχους στρατηγικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιφέρεια της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστεί στο πεδίο της μάχης ένα από τα ισχυρότερα καθοδηγούμενα όπλα στον πλανήτη. Ο μήκους πέντε μέτρων πύραυλος Taurus μπορεί να πετάξει σε ύψος 30 μέτρων από το έδαφος και να κλειδώσει αυτόματα τον στόχο.

Το βάρους 1,4 τόνων μοντέλο με στροβιλοκινητήρα διαθέτει μια εξελιγμένη τεχνολογία, που του επιτρέπει να διαπερνά ακόμη και τοίχους από ενισχυμένο σκυρόδεμα πάχους τεσσάρων μέτρων!

Η Νότια Κορέα παρέλαβε επισήμως τον Οκτώβριοι του 2016 τον πρώτο γερμανικής κατασκευής πύραυλο Taurus Kept 350 K από την κατασκευάστρια εταιρεία Taurus Systems GmbH, που έχει την έδρα της στο Σρόμπενχάουζεν της Βαυαρία και είναι θυγατρική του ευρωπαϊκού κονσόρτσιουμ εξοπλιστικών συστημάτων MBDA, στο οποίο μετέχει και η σουηδική Saab Dynamics.

Ο πύραυλος στοιχίζει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ το κομμάτι

Ένας πύραυλος Taurus κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Η Γερμανία είχε πληρώσει 570 εκατομμύρια ευρώ το 2005 για την προμήθεια 600 τέτοιων πυραύλων για τα μαχητικά της τύπου Tornado.

Η Νότια Κορέα παρήγγειλε 170 Taurus έναντι 270 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά εν προκειμένω πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή. «Με το οπλικό σύστημα Taurus η νοτιοκορεατική πολεμική αεροπορία θα διαθέτει ένα από πιο εξελιγμένα βαλλιστικά όπλα παγκοσμίως», λέει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σεούλ θέλει να παραγγείλει άλλους 90 διατρητικούς πυραύλους, για την πληρωμή των οποίων η κυβέρνηση ζήτησε από νοτιοκορεατικές εταιρείες ηλεκτρονικών να συντάξουν μια λίστα προϊόντων, που θα ήθελαν να διαθέσουν στη Γερμανία.

«Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε Η/Υ και ηλεκτρικά συστήματα για τους Taurus σε αντάλλαγμα για την προμήθεια τέτοιων πυραύλων», ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα “Korean Herald”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα