29 Μαρτίου 2024 / 7:04 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:04 πμ

Σε μια ημέρα Τουρκικά αεροσκάφη παραβιάσαν 23 φορές τον Ελληνικό ενάεριο χώρο!

από fimotro

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο και όχι μόνο… Την Πέμπτη σημειώθηκαν 23 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 15 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στη μία περίπτωση εξελίχθηκε σε εμπλοκή, ενώ 4 τουρκικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν οπλισμένα.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 14 τουρκικά αεροσκάφη έθεσαν σε συναγερμό την Πολεμική Αεροπορία, πετώντας πάνω από περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Από τα 14 αεροσκάφη, τα 3 ήταν κατασκοπευτικά τύπου CN-235, τα 3 ήταν ελικόπτερα, ενώ μαχητικά πέταξαν σε σχηματισμούς των τεσσάρων, δύο και δύο αεροσκαφών.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Χθες Τετάρτη καταγράφηκαν 17 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από 12 αεροσκάφη.

Που θα πάει αυτή η… δουλειά με τις προκλήσεις των Τούρκων και του Ερντογάν κανένας δεν ξέρει. Ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο σε βάρος της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα