18 Απριλίου 2024 / 11:46 μμ
18 Απριλίου 2024 / 11:46 μμ

Μόνο με μια σφαίρα μικρού όπλου εκτέλεσαν τον Ζαφειρόπουλο!

από fimotro

Όπλο μικρού διαμετρήματος χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες που πυροβόλησαν από απόσταση ενάμιση μέτρου τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία έδειξε πως η σφαίρα τρύπησε τον δεξί πνεύμονα και την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Σύμφωνα με την εξέταση μια ήταν η σφαίρα που σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο, κάτι που οδηγεί την ΕΛΑΣ να υποθέσει ότι δεν ήταν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου γιατί σε αυτή την περίπτωση θα τον πυροβολούσαν και άλλες φορές. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή.

Την ίδια ώρα, στο κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και στα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο γραφείο του αναζητά η αστυνομία τα ίχνη των δραστών της στυγερής δολοφονίας του, που σόκαρε τον νομικό κόσμο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δυο δράστες είναι ηλικίας 30 με 40 ετών (και χρησιμοποίησαν όπλο με σιγαστήρα).

Η αστυνομία αναλύει επίσης τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου για να δουν πως έφτασαν ως εκεί αλλά και πως διέφυγαν οι δράστες.

Ο συνεργάτης του ποινικολόγου, φαίνεται να ανέφερε στην κατάθεση του πως οι δύο δράστες (ένας κοντός και ένας ψηλός) μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Αυτό που ρωτούν επίμονα οι αστυνομικοί τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι αν έχουν δεχθεί απειλές.

Εκτιμούν ότι η δολοφονία σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις με την οποία είχε ασχοληθεί το θύμα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας σε σημερινή ανακοίνωσή της εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη χθεσινή στυγνή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ειδικότερα, η συντονιστική αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ενός συναδέλφου, ο οποίος διακρινόταν όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά πρωτίστως για το ήθος του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει τους κινδύνους άσκησης του νομικού επαγγέλματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα