20 Απριλίου 2024 / 10:40 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:40 πμ

Μόλις 5.000 λίρες παραπάνω θα στοίχιζε μια καλύτερη πυροπροστασία στον πύργο της κολάσεως

από fimotro

Με ένα έξτρα ποσό 5.000 λιρών θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα πυράντοχο υλικό, δήλωσε στους Times του Λονδίνου ένας υπάλληλος της αμερικανικής εταιρείας Reynobond, που κατασκευάζει τα πάνελ.

Αντί για το εύφλεκτο μονωτικό υλικό με το πολυαιθυλένιο, που στοίχισε 22 λίρες το τ.μ., θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα άλλο υλικό, κόστους 24 λιρών το τ.μ., που αντέχει περισσότερο στη φωτιά και θα ενίσχυε έτσι την παθητική πυροπροστασία του κτιρίου.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στον πύργο Grenfell έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ από το 2012 «λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς και του καπνού», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι το υλικό της πρόσοψης του κτιρίου έπαιξε ολέθριο ρόλο στην ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς. Η ανακαίνιση του 24ώροφου κτιρίου, ύψους αρκετών εκατομμυρίων λιρών, είχε ολοκληρωθεί μόλις πέρυσι…

Η φωτιά στο Κένσιγκτον, που προκάλεσε τον θάνατο -μέχρι στιγμής- 30 ανθρώπων, ξέσπασε σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ στον 4ο όροφο κι εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στους πάνω ορόφους.

Σύμφωνα με τη Sun, 65 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η Μέι θα επισκεφθεί σήμερα τους τραυματίες…

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία διέταξε επίσημη έρευνα για για τις συνθήκες της πυρκαγιάς, εκφράζοντας τη θλίψη της σε τηλεοπτική της δήλωση, δέχεται ολοένα και περισσότερα πυρά για τον χειρισμό της υπόθεσης. Χθες επισκέφθηκε το σημείο, αλλά απέφυγε να συναντηθεί με τους ενοίκους…

«Θα έπρεπε να τους ακούσει. Δεν γίνεται να τους μιλά μέσω τηλεοράσεως», έγραψε στο Twitter η Χάριετ Χάρμαν, πρώην αντιπρόεδρος των Εργατικών. Ενώ ο κομματικός σύντροφος και πρώην υπουργός των Τόρηδων, Μάικλ Πορτίγιο, κατηγόρησε τη Μέι ότι εμφανίστηκε ασυγκίνητη κατά την επίσκεψή της στον πύργο Grenfell.

«Ήθελε μια ελεγχόμενη κατάσταση, ώστε να μη δείξει την ανθρωπιά της», δήλωσε στο BBC. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, η Μέι αποφάσισε να επισκεφθεί σήμερα τους τραυματίες.

Διαδήλωση στο Ουεστμίνστερ για τη φωτιά

Ακτιβιστές ετοιμάζονται να διαδηλώσουν το απόγευμα στην περιοχή Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, έξω από το υπουργείο Στέγασης και ήδη χιλιάδες έχουν ανακοινώσει μέσω Facebook ότι θα μετάσχουν στην κινητοποίηση «Justice for Grenfell» («Δικαιοσύνη για τον πύργο Γκρένφελ»).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα