29 Μαρτίου 2024 / 5:47 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:47 μμ

Μυστική μονάδα του ISIS εκπαιδεύει καμικάζι για χτυπήματα στην Ευρώπη

από fimotro

Μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης που συνελήφθη στη Μοσούλη από άνδρες του ιρακινού στρατού, περιέγραψε πώς η λεγόμενη «ταξιαρχία αλ Κάρσα» περνά από ειδική εκπαίδευση τους επίδοξους καμικάζι ώστε να σπείρουν τον τρόμο σε δυτικές χώρες.

Επί επτά ολόκληρους μήνες οι νεοσύλλεκτοι περνούν από εξαντλητική εκπαίδευση σε στρατόπεδο του ISIS στη Συρία, μαθαίνουν να κατασκευάζουν βόμβες, να χειρίζονται όπλα, διδάσκονται αυτοάμυνα και πολεμικές τέχνες, ενώ παράλληλα υφίστανται πλύση εγκεφάλου από τους στρατολόγους, προτού σταλούν πίσω στην Ευρώπη για να σπείρουν τον τρόμο και τον όλεθρο.

Τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 οργάνωσε μια μυστική μονάδα του ISIS, που τώρα σχεδιάζει χτυπήματα στην Ευρώπη

Ο συλληφθείς τζιχαντιστής είπε ότι τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο η «ταξιαρχία αλ Κάρσα» συνέχιζε απτόητη τη δράση της, παρά τις εδαφικές απώλειες του «χαλιφάτου» από την προέλαση των ιρακινών στρατευμάτων και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι επίδοξοι καμικάζι του ISIS υφίστανται επτάμηνη εξαντλητική οργάνωση σε στρατόπεδο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία

«Χρειάζονται επτά μήνες για να εκπαιδευτεί κανείς στην ταξιαρχία αλ Κάρσα», είπε στους Κυριακάτικους Τάιμς του Λονδίνου ο τζιχαντιστής που κρατείται όμηρος από Κούρδους μαχητές στη Συρία.

«Είναι πολύ δύσκολη η εκπαίδευση εκεί. Σε κάθε Ευρωπαίο που περνά τα σύνορα της Συρίας του δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθεί εκεί. Αλλά από τους 20, λόγου χάρη, που ξεκινούν την εκπαίδευση μόλις πέντε την ολοκληρώνουν. Και μετά επιστρέφουν στην Ευρώπη για να εξαπολύσουν επιθέσεις.»

Ένας τζιχαντιστής του «Ισλαμικού Κράτους», από αυτούς που συνελήφθησαν στη Μοσούλη, αποκάλυψε την ύπαρξη της «ταξιαρχίας αλ Κάρσα»

Ο αιχμάλωτος τζιχαντιστής εκτιμά ότι περίπου 50 μέλη του ISIS ολοκλήρωσαν το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στα δυόμιση χρόνια που ο ίδιος ήταν στο χαλιφάτο. Αποκάλυψε ότι οι νεοσύλλεκτοι προέρχονται από χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Βρετανία κι ότι η «ταξιαρχία αλ Κάρσα» έχει συγκροτήσει ειδικό συντονιστικό κέντρο για να δίνει οδηγίες σε επίδοξους καμικάζι που δεν μπορούν να φθάσουν στη Συρία για να ενταχθούν στο «Ισλαμικό Κράτος».

Πρόσφατα μάλιστα εξτρεμιστές της οργάνωσης ήλθαν σε επαφή με «πυρήνες εν υπνώσει» στη Βρετανία.

«Αυτοί εκπαίδευσαν εκείνους που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Τους εκπαίδευσαν και μετά εκείνοι έφυγαν από τη Συρία για την Ευρώπη.

Μερικές φορές είναι ξένοι που έρχονται στη Συρία και εκπαιδεύονται για ειδικές αποστολές. Και μετά κάνουν μόνοι τους τις επιθέσεις.

Άλλοι είναι ‘πυρήνες εν υπνώσει’ στην Ευρώπη, που θέλουν να ενταχθούν εδώ στο Daesh (βλ. ISIS) αλλά δεν μπορούν. Τότε έρχονται σε επαφή, παίρνουν οδηγίες κι όταν είναι έτοιμοι κάνουν τις βομβιστικές επιθέσεις.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα