19 Απριλίου 2024 / 7:28 μμ
19 Απριλίου 2024 / 7:28 μμ

“Μπουρδ….” πολυτελείας υψηλών προδιαγραφών η ΕΡΤ με σκλάβους και δουλεμπόρους!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Ίσως είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός να αποκαλείς έναν δημόσιο οργανισμό «μπουρδέλο». Όταν όμως ο φορέας αυτός είναι πολυτελείας και υψηλών προδιαγραφών, τότε η λέξη «μπουρδέλο» είναι ιδιαίτερα τιμητική!!!

Άλλωστε οι Έλληνες που συναλλάσσονται με κρατικές υπηρεσίες και οργανισμούς έχουν υιοθετήσει αυτή την ορολογία από την άμεση και «ταχεία» εξυπηρέτηση! Μάλιστα όπως λένε, είναι τόσο γρήγορη που «διαρκεί» τόσο, όσο και μια σεξουαλική επαφή στο ναό του έρωτα!

Η ΕΡΤ όμως είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση οίκου ανοχής, διότι πάνω της μπερδεύεται η ψυχαγωγία με το δράμα και την ενημέρωση. Η εξουσία με την πολιτική, και η εκάστοτε διορισμένη διοίκηση του ραδιομεγάρου με την ανικανότητα, πλην ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων.

Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός αφορά και τη σημερινή διοίκηση της αδιαφορίας, αδιαφάνειας, διαχείρισης και ανικανότητας τα δύο περίπου χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΡΤ. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν αφορούν τους εργαζόμενους της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας όλων των κλάδων ραδιοφωνίας και τηλεόρασης σε όλη την επικράτεια.

Το προσωπικό της ΕΡΤ αξίζει τη μέγιστη δυνατή τιμή και σεβασμό. Κάτι που δεν δικαιούνται οι εκάστοτε διοικήσεις και πολύ περισσότερο η σημερινή και πλέον ανίκανη που διόρισε ποτέ το Μαξίμου(η περίπτωση Παναγόπουλου επί ΝΔ βρίσκεται στη δικαιοσύνη και δεν υπάρχει κανένα σχόλιο). Βέβαια μέσα στο προσωπικό όπως σε όλες τις υπηρεσίες υπάρχουν κηφήνες, χαμαιλέοντες, κοματόσκυλα, φατρίες, ίντριγκες και κοπρίτες. Είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά πολλές φορές θέτει υπό τον έλεγχό της όλο το σύστημα όταν βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι υπηρέτησαν στον φορέα.

Πολύ περισσότερο μετά τη δεκαετία το ΄89 όταν εμφανίστηκε η ιδιωτική τηλεόραση και όλες οι διοικήσεις μαζί με «μαφιόζους»ξεπούλησαν τα αρχεία της ΕΡΤ στους μελλοντικούς εργοδότες τους. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και η ΠΟΣΠΕΡΤ τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Η διοίκηση του 4ου ορόφου, βρίσκεται σε πλήρη διοικητική σύγχυση και αδυναμία να ασκεί την εξουσία. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία διαρθρωτική αλλαγή, και αναβάθμιση υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες της ΕΡΤ υπολειτουργούν. Οι εσωτερικές παραγωγές βρίσκονται στο ναδίρ. Η τηλεθέαση ανύπαρκτη. Επιλογές προσώπων σε θέσεις κλειδιά με άγνοια και ανικανότητα. Επιλογή εξωτερικών συνεργατών με αδιαφάνεια που εξελίχτηκε σε φιάσκο. Ενοικιαζόμενα εξωτερικά συνεργεία με εργολάβους, ρουσφέτια, σκλάβους και δουλεμπόρους που επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες-ομερτά. Πρόσωπα που δεν μιλάνε μεταξύ τους να ασχολούνται με την ενημέρωση.

Οι ειδήσεις αντί να αναβαθμιστούν, πάτωσαν κυριολεκτικά με τον νέο παρουσιαστή και τους σχολιαστές, που από την αρχή είχαμε πει ότι είναι ακατάλληλο πρόσωπο γι’ αυτή τη δουλειά όσο και αν προσπαθεί η «Τιτίκα» να τον βοηθήσει. Πρόσωπα παλιά, φθαρμένα και γερασμένα στην ενημέρωση, με δεκαετίες στην πλάτη σκέφτονται και συσκέφτονται με τους επικεφαλής για τα δελτία που χαμογελούν αγκαλιάζονται και μοιράζουν καφέδες και σουβλάκια για να περνούν ευχάριστα την ώρα τους σαν να βρίσκονται στην ΔΤ και ΝΕΡΙΤ που πήραν μαθήματα άσκησης εξουσίας.

Ο Νίκος Ξυδάκης με τα όσα είπε για την ΕΡΤ, είπε αλήθειες όσο και αν προσπάθησε μετά την επίθεση Τσακνή και Μαξίμου να πάει στο ραδιομέγαρο και να διορθώσει τα περί «τριτοκοσμικής ΕΡΤ» με τη φράση: «τιμώ και αγαπώ την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους».

Χαρακτηριστικό είναι σήμερα και το σκίτσο με τη λεζάντα στην τελευταία σελίδα της Καθημερινής του σκιτσογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου μπροστά σε έναν καθρέφτη της ΕΡΤ που γράφει: «Τελικά το ξανασκέφτηκα. Η ΕΡΤ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Ο καθρέφτης που κοιτάς όταν θες να φτιαχτείς η να ξυριστείς. Διότι, εκεί που νομίζεις ότι είσαι ακόμα ο Ξυδάκης που ήσουνα, ξυπνάς ένα πρωί στους Δελφούς, κοιτιέσαι και βλέπεις ότι είσαι φτυστός ο Τσακνής.» Σελίδες ημερολόγιου του Ν.Ξ.

Η επίθεση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον Νίκο Ξυδάκη με βαρύς χαρακτηρισμούς όπως Ούτος και Ηρακλής νομίζω ότι τον αδικεί. Σε ανακοινωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «..Κύριε Ξυδάκη πράγματι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και αστοχίες στη λειτουργία της ΕΡΤ όπως και στα θεσμικά ζητήματα των εργαζομένων, τα έχουμε καταγράψει, αναδείξει και καταθέσει αρμοδίως στην διοίκηση, στον αρμόδιο υπουργό στη Βουλή. Τα έχουμε ακόμα δημοσιοποιήσει και εσείς είστε από τους πρώτους που τα γνωρίζετε αλλά ως « ‘Αλλος ούτος Ηρακλής» καπνίζοντας τα πανάκριβα πούρα σας, τα αποσιωπήσατε κάνοντάς τα ασήμαντα, στοιχιζόμενος μαζί με τη ρητορική της εποχής για αποπροσανατολισμό και προς όφελος των νταβατζήδων και των άλλων.».

Καλό θα είναι, η ΠΟΣΠΕΡΤ να αφήσει τον κ. Ξυδάκη και στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον κ. Παππά. Υπουργό ψηφιακής πολιτικής και «διαστημικής υπηρεσίας» να τον ενημερώσει τι σημαίνει τηλεόραση, ΜΜΕ και ΕΡΤ. Διότι ξαφνικά ενώ δεν ήθελε να δει στα μάτια του, τους συνδικαλιστές, ξαφνικά τους αγάπησε και κάνει συνάντηση για δεύτερη φορά μαζί τους. Ένας υπουργός που θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών, και τη διάλυση της ΕΡΤ. Τώρα ζητάει σανίδα σωτηρίας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Γνωρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα στην ΕΡΤ, και όσοι πέρασαν τα καλυτερά τους χρόνια στο μέγαρο, γνωρίζουν τον αγώνα τον εργαζομένων που χάρη σε αυτούς υπάρχει και σήμερα η κρατική τηλεόραση και όχι στις διοικήσεις και τις κυβερνήσεις που ήταν πάντα απεναντί τους. Αποκορύφωμα, το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου που ήταν ένα ιδιώνυμο κοινωνικό έγκλημα και θα μείνει στην ιστορία το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013.

Η ΕΡΤ, ο τρόπος με τον οποίο διοικείται και λειτουργεί, είναι ένα «μπουρδέλο» πολυτελείας όσο και αν θέλει να ωραιοποιήσει την κατάσταση ο Δ. Τσακνής με μακροσκελείς ανακοινώσεις και συνεντεύξεις. Ας μην αναθέτει σε συμπατριώτισσα του, δουλειά για τη Γιουροβίον και ο Ταγματάρχης εκπομπή στην ανιψιά του μαζί με άλλα ρουσφέτια. Αφήστε τις μπουρδολογίες μην αρχίσουμε να αραδιάζουμε ονόματα, εκπομπές, ακόμα και μεγάλους έρωτες που έχουν αναπτυχθεί!

Η ΕΡΤ για να επιτελέσει με σοβαρότητα το κοινωνικό της έργο, χρειάζονται βαθιές τομές, δομικές αλλαγές και στρατηγική, με νέα δυναμικά πρόσωπα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους σε πρόγραμμα και σχεδιασμό που θα πιστέψουν στην πραγματική αλλαγή και αναβάθμιση την ώρα που τα ιδιωτικά κανάλια φυλλορροούν οικονομικά. Τώρα είναι η ώρα, η ΕΡΤ να κάνει την αντεπίθεση και μεγάλη ανατροπή, μακριά από ΔΕΚΟ, πολιτική επιρροή και ρουσφέτια!

Στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ μπορώ να πω συγχαρητήρια. Είναι το μόνο που αξίζει να παρακολουθεί ο τηλεθεατής. Στο Βαγγέλη Ιωάννου και το Δημήτρη Χατζηγεωργίου και όλα τα παιδιά του αθλητικού τμήματος καλή δύναμη και συγχαρητήρια.

Και για να μην μας κατηγορούν ότι ασκούμε σκληρή κριτική, έχω να πω και δυο καλά λόγια για την ΕΡΤ παρακολουθώντας την χθεσινή επιλογή τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη παρουσία, χωρίς φανφάρες και εφέ, με τον ιδιαίτερο τόνο που έδωσαν οι ομογενείς μας ευρωπαϊκών και άλλων χωρών. Αυτή η συμμετοχή έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός και ο Δημήτρης Κοντόπουλος είναι μια εγγύηση. Τα βιντεοκλίπ καλογυρισμένα. Ευχές για καλή επιτυχία. Έχω όμως μια απορία: Η Ελλάδα έχει τόσες ομορφιές που μπορούμε να εξάγουμε, για πιο λόγο τα γυρίσματα έγιναν στην Ουκρανία; Όσο για τους παρουσιαστές δεν τα πήγαν και άσχημα αλλά μπορούσαν και καλύτερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα