29 Μαρτίου 2024 / 4:23 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:23 μμ

Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία γραμμή

από fimotro

Ξεκάθαρο μήνυμα για το ζήτημα του Σκοπιανού έστειλε μέσα από τη συχνότητα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός έκανε σαφές ότι ακόμα και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει «όχι», εφόσον υπάρχει διαφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων σε ένα εθνικό θέμα.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα «αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση ένα πλαίσιο συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων με το οποίο συμφωνεί η ΝΔ αλλά ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί. Θα ψηφίσετε αυτή την πρόταση ή θα προτιμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση;», η ίδια απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης της στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Και αυτό είναι μία βαριά κουβέντα που λέω, αλλά σας τη λέω με παρρησία και πολύ ξεκάθαρα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι πρωτοφανές, με όποια ευρωπαϊκή δημοκρατική αντίληψη μπορεί να έχει κάποιος, να μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά που ζούμε. Δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος ή οποιοσδήποτε, τέλος πάντων, κυβερνητικός εκπρόσωπος, βλέπε Τζανακόπουλος, του λες “πες μας με ποια θέση διαπραγματεύεσαι σήμερα” και δεν σου απαντά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα