23 Απριλίου 2024 / 10:30 μμ
23 Απριλίου 2024 / 10:30 μμ

Μοσκοβισί: Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία

από fimotro

«Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία», ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών στη Βουλή.

«Η ευχή μου είναι η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα, δηλαδή να είναι μια κυρίαρχη χώρα με όλα τα δικαιώματα και όλα τα καθήκοντα», είπε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί, δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα».

Επεσήμανε ακόμη πως «όταν διανύσει κανείς το 70% έως 80% του δρόμου, πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» υπογραμμίζοντας ότι και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Αναφερόμενος την επόμενη μέρα μετά την έξοδο του προγράμματος ο κύριος Μοσκοβισί είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία επιτήρηση στην λογική της Πορτογαλίας της Κύπρου και της Ιρλανδίας αλλά η Ελλάδα να είναι κυρίαρχη

«Αυτό που επιθυμώ για το μέλλον είναι η σχέση Ελλάδος και των θεσμών να βασίζεται σε τρεις πυλώνες να δημιουργήσουμε μία επιτήρηση μετά το μνημόνιο,  μια συμφωνία με μία χώρα που βγαίνει από το μνημόνιο όπως έγινε με την Πορτογαλία με την Κύπρο με την Ιρλανδία. Αλλα  τίποτα που να μοιάζει με ένα τέταρτο μνημόνιο,  η Ελλάδα θα είναι κυρίαρχη θα σέβεται τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της αλλά θα είναι κυρίαρχη.

Η επιτήρηση θα  αφορά δεσμεύσεις που εσείς θα αναλάβετε και θα τηρήσετε.

Αυτό πρέπει να σχεδιαστεί από τους Έλληνες για τους Έλληνες και όχι από τους Ευρωπαίους.

Ο κ.  Μοσκοβισί χαρακτήρισε αναγκαία αλλά και περίπλοκη την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του προγράμματος ωστόσο ανέφερε πως στο μέλλον η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα δικό της ευρωπαϊκό ταμείο.

«Πολλά διδάγματα υπάρχουν από αυτά τα δύσκολα τα μαύρα χρόνια για την ευρωζώνη.

Η ανάπτυξη υπάρχει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
Η κρίση ανήκει στο παρελθόν.

Η παρουσία του ΔΝΤ υπήρξε για την Ελλάδα και χρήσιμη αλλά και περίπλοκη.  Το  ΔΝΤ πρέπει να είναι στην Ελλάδα παρόν μέχρι το τέλος του μνημονίου το χρειαζόμαστε.

Στο μέλλον η ευρωζώνη πρέπει να γίνει πιο αυτόνομη.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πιθανή απουσία του ΔΝΤ σε μελλοντικά προγράμματα βοήθειας αν υπάρχει κριση σε οποιαδήποτε χώρα.

Πρέπει να κάνουμε ένα ευρωπαϊκό ταμείο που  θα είναι θεσμός της ευρωπαΐκής ένωσης και θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο και τους πολίτες της Ευρώπης.

Χρειαζόμαστε μία ανάπτυξη θα είναι αποδεκτή από όλους τους πολίτες μια ευημερία  που θα περιορίσει τις ανισότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα