29 Μαρτίου 2024 / 7:54 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:54 πμ

«Μνηστήρες» για την Alitalia ψάχνει η Ρώμη

από fimotro

Μία ημέρα αφότου η Alitalia τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με διορισμό τριπλέτας Επιτρόπων, η ιταλική κυβέρνηση έστειλε σήμα ότι η ταχεία πώληση της εταιρείας αποτελεί προτεραιότητά της, προκειμένου να αποφευχθεί το κακό σενάριο της εκκαθάρισης.
Οπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Κάρλο Καλέντα, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι έτοιμη σε δύο εβδομάδες.
Η Ρώμη ενέκρινε προχθές δάνειο-γέφυρα 600 εκατ. ευρώ προς την Alitalia με οριζοντα έξι μηνών προκειμένου να δώσει περιθώριο κινήσεων στους Επιτρόπους (ειδάλλως η εταιρεία κινδύνευε να ξεμείνει από ρευστό εντός ημερών), απέκλεισε όμως κατηγορηματικά την (επανα)κρατικοποίηση του αερομεταφορέα. Τις τελευταίες ημέρες, οργιάζει η σεναριολογία στα ιταλικά ΜΜΕ για τους πιθανούς «μνηστήρες» της Alitalia, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η γερμανική Lufthansa, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ιταλίας Ferrovie dello Stato (που εξαγόρασε πρόσφατα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) καθώς και η Qatar Airways (μεγάλη ανταγωνίστρια της Etihad που κατέχει το 49% της Alitalia). Σύμφωνα με τον κ. Καλέντα, «η Alitalia χρειάζεται συμμαχία με έναν μεγάλο ευρωπαϊκό όμιλο», δεν είναι όμως διόλου βέβαιο εάν θα έχει την πολυτέλεια να φανεί εκλεκτική: Και τούτο διότι είναι αμφίβολο αν θα εκδηλωθεί σοβαρό αγοραστικό ενδιαφέρον για την εταιρεία μετά την απόρριψη του σχεδίου εξυγίανσης από τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα