28 Μαρτίου 2024 / 4:54 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:54 μμ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Περιφέρεια Αττικής και ΕΣΕΕ

από fimotro

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο τη στήριξη και τη βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες υπέγραψαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α. Αττικής), Ρένα Δούρου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κ. Βασίλης Κορκίδης.

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων και συνεργειών για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Αττική, με γνώμονα την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας και με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, στην ενίσχυση της καινοτομίας καθώς και στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ αποφάσισαν τη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Την προώθηση συνεργασιών και οργάνωση συμμετοχικών διαδικασιών με τοπικούς φορείς – συνέργειες και με άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

• Την αξιοποίηση καλών πρακτικών άλλων Περιφερειών της Ευρώπης και υλοποίηση παρεμβάσεων για την ενίσχυση της καινοτομίας – συμμετοχή σε συνέδρια, διεθνή fora και εκθέσεις.

• Την ενίσχυση θεσμών που προάγουν και ενισχύουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Περιφέρειας Αττικής, όπως π.χ. ο θεσμός των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΣΕΕ για τη στήριξη των ΜΜ.Ε.

• Τη συνεργασία για τη διερεύνηση / ωρίμανση προτάσεων έργων που δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

• Τη συνεργασία για τον σχεδιασμό / ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2014-2020, αναφορικά με δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης, αφού υπογράμμισε την ανάγκη «στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σε νέες, υγιείς βάσεις», τόνισε: «Προσθέτουμε σήμερα άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των συνεργειών, την οποία έχουμε ξεκινήσει στο πλαίσιο μιας στρατηγικής κατά την οποία ενώνουμε δυνάμεις φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως είναι η Περιφέρεια Αττικής και φορέων δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, προκειμένου να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, εκείνο το οικοσύστημα που θα δώσει ώθηση σε μία μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην καινοτομία, με εξωστρέφεια, προσέλκυση επενδύσεων, στο πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης, με τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας».
Την Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευε ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρης Νικολαρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα