29 Μαρτίου 2024 / 4:28 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:28 μμ

Μιλιέτ: Γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Άγκυρα για έρευνες έως την Κρήτη

από fimotro

Γερμανικό ερευνητικό σκάφος ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να διεξάγει έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ».

Συγκεκριμένα, η «Μιλλιέτ» με τίτλο «Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο», γράφει ότι το πλοίο «Maria S. Merian» ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας.

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για μια περιοχή μήκους 580 χλμ και 25 χιλιομέτρων πλάτους σε πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο από τα ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τα ανοιχτά της Κρήτης), όπως αναφέρει η «Μιλλιέτ». Δεύτερη NAVTEX εκδόθηκε σε ένα πεδίο 25 χμ νοτίως της Κρήτης. Το γερμανικό ερευνητικό σκάφος ζήτησε άδεια από Τουρκία για να κάνει έρευνα σε αυτή την περιοχή.

Η «Μιλλιέτ» γράφει ότι εξαιτίας των ΝΑVTEX που εξέδωσε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή, είχε εμποδίσει το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, ενώ Ελλάδα και Κύπρος παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες για το γεγονός αυτό. Ωστόσο, τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα