29 Μαρτίου 2024 / 7:46 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:46 πμ

Μικροεπεισόδια στην πορεία φοιτητών-μαθητών στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

από fimotro

4352750

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες – που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια – με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια και πετροπόλεμος σημειώθηκαν, κατά την προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, μεταξύ κουκουλοφόρων και της Αστυνομίας, παρά τα αυστηρά μέτρα της ΕΛΑΣ. Επίσης, διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η λεωφόρος Αμαλίας και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.

Νωρίτερα, τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, εντόπισαν λάστιχα, αλλά και αντιασφυξιογόνες μάσκες, σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων. Τα οποία, πιθανότατα, θα χρησιμοποιούνταν το βράδυ στις πορείες, ώστε να στηθούν μπλόκα, στους δρόμους και να μπουν φωτιές.

Στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αναρχικών. Ενώ συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Στις 9 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

4462612

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα