29 Μαρτίου 2024 / 2:15 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:15 μμ

Μια 93χρονη δωρίζει 18,5 εκατ. δολάρια στο ζωολογικό κήπο Κολωνίας -Για έναν συγκηνιτικό λόγο

από fimotro

Οπως αποκάλυψε η ίδια στην γερμανική εφημερίδα Koelner Stadt-Anzeiger ο λόγος που έκανε την εξωφρενικά γενναιόδωρη προσφορά, οφείλεται στις αναμνήσεις.

Η Ελίζαμπεθ Ράιχαρτ αποκάλυψε γνώρισε τον Εβραίο σύζυγό της Αρνολφ Ράιχαρτ το 1944 στην Κολωνία. Εκείνος κρύβονταν για να αποφύγει τη σύλληψη από το ναζιστικό καθεστώς.

Ενα χρόνο αργότερα μετά την λήξη του πολέμου παντρεύτηκαν, μετακόμισαν στο Ισραήλ και στη συνέχεια στις ΗΠΑ όπου έζησαν το «αμερικανικό όνειρο» και έκαναν περιουσία. Εκείνη δούλευε ως κομμώτρια και ο άντρας τη σε pet shop, πριν ανοίξει δική του επιχείρηση και βγάλει εκατομμύρια δολάρια. Πριν τον θάνατο του Αρνολφ το 1998 το ζευγάρι, που δεν έκανε παιδιά, συμφώνησε να δωρίσει τα χρήματα στο Ζωολογικό Κήπο της Κολωνίας, μετά τον θάνατό τους.

«Οταν σκέφτεσαι πού θα ξοδέψεις τα χρήματά σου, οι αναμνήσεις παίζουν μεγάλο ρόλο. Στο ζωολογικό κήπο τα χρήματα είναι μια καλή επένδυση», λέει.

Η Ράιχαρτ εξήγησε δε πως δεν θέλει τα χρήματα να πάνε όλα μαζί στον ζωολογικό κήπο αλλά τμηματικά, γιατί φοβάται πως ίσως μετά την τεράστια δωρεά η πόλη να σταματήσει την χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει κανονιστεί να μεταφέρονται περίπου 5.000 ευρώ κάθε μήνα, ενώ η δωρεά θα τεθεί σε ισχύ μετά το θάνατο της Ράιχαρτ.

Η αρχική αντίδραση του διευθυντή του ζωολογικού κήπου ήταν… αναμενόμενη: «Σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου» δήλωσε στο DPA.

Πέραν αυτού, αποφάσισε ως ελάχιστη κίνηση ευγνωμοσύνης να μετονομάσει το «South America House» σε «Arnulf Reichert».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα