25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Μια τρύπα στο… νερό με τη Novartis!

από fimotro

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα να είναι μηδενικά από την προανακριτική για τη Novartis. Έως τις 28 Απριλίου θα παρουσιαστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την υπόθεση Novartis. Στην σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής η εισήγηση των εισηγητών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ Νίκου Παρασκευόπουλου και Γιώργου Λαζαρίδη ήταν πως η Βουλή δεν έχει την αρμοδιότητα.

Η εν λόγω εισήγηση αναμένεται να μετουσιωθεί σε πόρισμα πλειοψηφίας μετά και από μία ακόμα συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής στις 17 Απριλίου, και ουσιαστικά θα είναι η τελική εισήγηση προς την Ολομέλεια της Βουλής, πριν ο φάκελος της υπόθεσης για τη Novartis επιστρέψει στην Δικαιοσύνη λόγω αναρμοδιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι από την προανακριτική επιτροπή έχουν αποχωρήσει σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ και οι εννιά πολιτικοί οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε αυτή μετά την μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια με τις δέκα κάλπες “γύρισαν την πλάτη” στην πρόσκληση να προσέλθουν και να διατυπώσουν την γνώμη τους σε αυτή για το θέμα της αρμοδιότητας. Εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος με αίτημά του ζήτησε να προσέλθει άμεσα και να εκφράσει γνώμη στην προανακριτική,  βάσει του Κανονισμού της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η συζήτηση που ανοίγει είναι μεγάλη αν κανείς συνυπολογίσει ότι η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς έστειλε το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στη Βουλή έχοντας την άποψη ότι η Βουλή είναι η μόνη αρμόδια να το διερευνήσει. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια άποψη έχει εκφραστεί σε βουλεύματα και αποφάσεις στις υποθέσεις Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεόδωρο Δρίτσα η επιτροπή θα συγκληθεί ξανά στις 17 Απριλίου για να προχωρήσει στην τελική απόφαση και τη σύνταξη του πορίσματος.

Σ.Σ. Fimotro: Τι θα προκύψει από την έρευνα της δικαιοσύνης; Απολύτως τίποτα για τα πολιτικά πρόσωπα, εάν δεν βρεθούν εμβάσματα και λογαριασμοί. Και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το π;αραμικρό!…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα