28 Μαρτίου 2024 / 4:25 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:25 μμ

Μητσοτάκης: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και τα Ιμια είναι Ελληνικά

από fimotro

Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και τα Ιμια είναι ελληνικά»! Τα παραπάνω τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του που γίνεται αυτή την ώρα στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο»., ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και αυτό το λέμε όλοι οι Έλληνες με μία φωνή».

Για το Σκοπιανό ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ανευθυνότητα και για διαπραγμάτευση χωρίς σχέδιο και εγγυήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας πόνταρε ξανά στο παιχνίδι του διασμού. Εμείς στα εθνικά θέματα, δεν παίζουμε. Αν κάτι αναδείχθηκε από τους χειρισμούς του είναι πόσο διχασμένη είναι η ίδια η κυβέρνηση. Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα οι ΑΝΕΛ. Υπάρχουν υπουργοί που στήριζαν τη θέση «Μακεδονία» σκέτο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επανέλαβε ότι «ο πρωθυπουργός δίχασε όταν αποκάλεσε ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Και μετά, είπε, όταν είδε και στελέχη της Αριστεράς να συμμετέχουν μίλησε για ετερόκλητο όχλο».

Είπε ότι η υπόθεση της Novartis είναι απόδειξη πως η κυβέρνηση ψυχορραγεί. «Δεν αναδείχθηκε το σκάνδαλο από κάποιος αριστερούς ατσίδες! Παντού στον κόσμο αντιμετωπίζεται πως επιχειρηματικό σκάνδαλο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τις… ανακοινώσεις του Μαξίμου: «Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι και αποφασισμένοι. Αλλά χωρίς ποτέ να γίνουμε σαν τους συγγραφείς των ανακοινώσεων των υπογείων του Μαξίμου. Ανακοινώσεις που εκδίδονται με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά χρησιμοποιούν τη γλώσσα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα