29 Μαρτίου 2024 / 12:04 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:04 πμ

Μητσοτάκης στην Corriere della Sera: Θαύμα ανικανότητας η συμφωνία Τσίπρα

από fimotro

«Θαύμα ανικανότητας» χαρακτήρισε τη συμφωνία Τσίπρα για την τελευταία αξιολόγηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχθηκε «ένα τέταρτο πρόγραμμα χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση».
«Το αποτέλεσμα της συμφωνίας του κ. Τσίπρα στην τελευταία αξιολόγηση είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Η ελληνική Κυβέρνηση δέχθηκε δημοσιονομικά μέτρα για δύο έτη, το 2019 και το 2020, μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος. Και μάλιστα, χωρίς να πάρει η Ελλάδα χρήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ερωτηθείς για το εάν τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές έχουν λογική καθώς και το εάν δεν αποτελεί διεθνούς επιπέδου σκάνδαλο το γεγονός ότι οι δανειστές ζητούν τόσα πολλά από μια χώρα, που ήδη έχει μειώσει το χρέος της κατά 15% του ΑΠΕ και παράλληλα το ΑΕΠ έχει καταρρεύσει κατά 29%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «τώρα, πλέον, η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας».
Ωστόσο επισημαίνει ότι «η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα αναλάβει πλήρως την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, ώστε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πραγματικά θέλουμε να πάμε μπροστά».
«Είναι ένας διαρκής αγώνας αξιοπιστίας. Και από τις δύο πλευρές. Διότι και οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και στο τέλος ζητούν περισσότερη λιτότητα από όση είναι αναγκαία» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα «καρφώνει» την κυβέρνηση μιλώντας για λαϊκιστές που εξελέγησαν για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρώπης αναλύοντας τη λογική τους που είναι ίδια «είτε προέρχονται από την Αριστερά είτε από τη Δεξιά». «Προτείνουν εξαιρετικά απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Πάντοτε ρίχνουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Επιχειρούν επίκληση στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Είναι από τη φύση τους ευρωσκεπτικιστές. Και πάντα τείνουν να είναι εσωστρεφείς και καθόλου εξωστρεφείς. Και συνήθως, δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν όταν πάρουν την εξουσία. Δεν έχουν σχέδιο και εμπειρία διακυβέρνησης. Η Ελλάδα πλήρωσε ένα πολύ ακριβό τίμημα από την άνοδο στην εξουσία μιας λαϊκίστικης Κυβέρνησης» προσθέτει με νόημα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέρχεται τέλος στο αίτημα τους για διεξαγωγή εκλογών εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες στην Ελλάδα και οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια και όχι απλά εύκολες λύσεις.
Περιγράφοντας, δε, το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ λέει ότι «είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάξουμε ένα πιο ευέλικτο Κράτος για λιγότερους φόρους. Είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Και σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που στηρίζει τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα