28 Μαρτίου 2024 / 5:27 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:27 μμ

Πολύ άγριος καυγάς Μητσοτάκη-Κουρουμπλή (βίντεο)

από fimotro

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με βαριές κουβέντες και από τις δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή για τη ρύπανση στον Σαρωνικό.

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο, το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει, κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας; Πείτε μου ποιος λέει ψέματα».

Αυτά ήταν ορισμένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας επιτακτικά απαντήσεις.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού ήταν όταν ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε: «Γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσετε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο EMSA λέει ψέματα ή εσείς».

Τότε τα αίματα άναψαν για τα καλά:

Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα.

Μητσοτάκης: Ψεύδεστε, κύριε υπουργέ.

Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα.

Μητσοτάκης: Μαζευτείτε, κύριε υπουργέ.

Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι.

Μητσοτάκης: Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στο Λονδίνο. Σαν δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.

Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

Η ένταση, όμως, μεταφέρθηκε και στα υπουργικά έδρανα και συγκεκριμένα σε σύμβουλο του Π. Κουρουμπλή.

Την ώρα που ήταν στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης, μία σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή γελούσε και έκανε γκριμάτσες, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυστηρό ύφος τής είπε να αποχωρήσει, αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς ζητησε την αποβολή της λέγοντας: «Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Μάπετ σόου;».

Αμέσως μετά και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σε έντονο ύφος, ζήτησε την αποβολή της από την αίθουσα, με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που ήταν στο βήμα να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.

Πάντως, ο υπουργός απαντώντας, στη συνέχεια, για το πλοίο της EMSA, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση και πως το καράβι ήταν σε αποστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα