28 Μαρτίου 2024 / 4:54 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:54 μμ

Μητσοτάκης: Παράγοντας σταθερότητας οι σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας

από fimotro

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουνίου, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η δυνατότητα να σας γνωρίσω από κοντά.

Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι δύο χώρες που έχουν παραδοσιακά πάρα πολύ καλές σχέσεις. Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο άξονας των σχέσεων Ελλάδας – Βουλγαρίας αποτελεί σήμερα έναν παράγοντα σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή. Δύο γειτονικές χώρες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς προβληματισμούς.

Σε μια εποχή, και σε επίπεδο Ευρώπης, όπου τα ζητήματα ασφάλειας, κοινής εξωτερικής πολιτικής και κοινής Άμυνας έρχονται με μεγαλύτερη ένταση στο προσκήνιο, η συνεργασία των δύο χωρών είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη.

Και βέβαια, δεν θέλω να παραγνωρίσω και την πολύ μεγάλη σημασία της στενής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Κρατών. Η Ελλάδα, παρά την κρίση, παραμένει ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη στενές οικονομικές μας σχέσεις.

Δεν θέλω να πω περισσότερα. Θέλω και πάλι να σας καλωσορίσω και να ξέρετε ότι προσβλέπω στο να οικοδομήσουμε μια πολύ στενή και προσωπική σχέση φιλίας και συνεργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα