28 Μαρτίου 2024 / 1:01 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:01 μμ

Μητσοτάκης: Μόνος στόχος του Τσίπρα να σπιλώσει αντιπάλους

από fimotro

Η σημερινή συζήτηση δεν γίνεται σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως είπε, το κεκτημένο της σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου βρίσκεται σε αμφισβήτηση. Η Τουρκία εμβόλισε σκάφος. Και όμως η κυβέρνηση πανηγύριζε προ διμήνου για την επίσκεψη Ερντογάν. Την ίδια στιγμή στην Κύπρο αμφισβητούνται ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα των σχέσεων με τα Σκόπια, με τον πλέον λανθασμένο τρόπο, χωρίς εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και χωρίς να θέσει ως προϋπόθεση την αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων. «Φτάσατε στο σημείο να περιγράφετε ως ακροδεξιούς τους πολίτες που δεν σας εμπιστεύονται», σημείωσε.

Αν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης και καταλάβαιναν ότι πρέπει να θέσουν προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον, δεν θα ήμασταν μια ασθενής χώρα σε μια περιοχή που φλέγεται. Αν η Ελλάδα είχε γίνει μια κανονική χώρα, θα είχε ήδη επανακτήσει την αυτονόητη θέση που της αξίζει. Μια χώρα που θα έσπευδαν όλοι να προσεταιριστούν και να υπερασπιστούν.

Όμως, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα γιατί δεν έχει κανονική κυβέρνηση.

Νομίζετε ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονες που αποθρασύνονται κάθε μέρα; Την έξαρση της τοξικότητας στον πολιτικό διάλογο δεν τη βλέπουν οι επενδυτές που αποζητούν σταθερότητα; Δεν το βλέπουν οι Έλληνες πολίτες που θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι τοξικές συζητήσεις από τις οποίες κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος;

Αυτό θέλετε κύριε Τσίπρα, να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας από στημένες κατηγορίες που και εσείς γνωρίζετε ότι δεν αποδεικνύονται αλλά έχουν μόνο στόχο να αφήσουν σκιές και υποψίες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Καταλαβαίνουν όλοι γιατί το κάνετε. Θέλετε να μεταθέσετε τη συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα στην οικονομία που εσείς προκαλέσατε αλλά και τους επικίνδυνους χειρισμούς στα εθνικά θέματα που εσείς προκαλέσατε, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εσεις θα τελειώσετε πολιτικά, με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν κυβερνήσεις στη Δημοκρατία, με μια κάλπη και όχι με δέκα, όπως σήμερα, τόνισε. Οι πολίτες σας έχουν εγκαταλείψει. Στήσατε παρακράτος που σπιλώνει αντιπάλους αλλά δεν θα αλλάξετε τη βούληση του λαού.

Δεν ενδιαφέρεστε για την αλήθεια

Παριστάνετε τους καθαρούς και ηθικούς αλλά δεν ενδιαφέρεστε για την αλήθεια. Θέλετε να επιτεθείτε στη ΝΔ που είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για την κυβέρνηση. Γιατί εξαιρείτε τον κο Κουρουμπλή από την υπόθεση; Θα έπρεπε να το ζητήσει ο ίδιος, όπως τα δικά μας στελέχη.

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι με το κλίμα ακραίας πόλωσης έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα. Ποιος θα επενδύσει σε χώρα με τέτοιο τοξικό περιβάλλον.

Είσασταν έως πρόσφατα από τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όταν το κράτος μεγάλωνε το θέλατε μεγαλύτερο. Όταν εμείς δρομολογούσαμε πολλά από αυτά που εσείς τώρα κάνετε κάποιοι έκαιγαν την Αθήνα.

Πολεμήσατε την αλλαγή ενός συστήματος που ήταν προβληματικό, τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Οι μάσκες όμως έπεσαν.

Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης αλλά το FBI. Είναι παγκόσμιο σκάνδαλο και όλες οι χώρες σπεύσουν να θεραπεύσουν το πρόβλημα απλά και αποτελεσματικά. Παντού εκτός από την Ελλάδα που η κυβέρνηση προσπαθεί να συσκοτίσει το θέμα. Την ώρα που κάποιοι στήνουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο στήνετε «γκρίζες ζώνες» στη Βουλή.

Ο αρχηγός της ΝΔ αναρωτήθηκε τι έχει κάνει η κυβέρνηση για την προστασία του κοινού και τον έλεγχο της Novartis. Να πείτε τι έχετε κάνει για ένα σκάνδαλο που λέτε ότι γνωρίζετε εδώ και ένα χρόνο.

Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση συντηρεί το πάρτι στο χώρο της υγείας. Αν θέλετε να κάνετε κάτι δραστικό δεν έχετε παρά να υλοποιήσετε την εθνική στρατηγική που παρουσίασε ο κος Βορίδης το Νοέμβριο του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα