20 Απριλίου 2024 / 7:32 πμ
20 Απριλίου 2024 / 7:32 πμ

Μητσοτάκης κατά Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από την κλιματική αλλαγή!

από fimotro

Ως εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την ελπίδα του ο Λευκός Οίκος να αναθεωρήσει την απόφασή του, εξηγώντας πως «η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση της. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών. Γι’ αυτό και η συμφωνία των Παρισίων ήταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία».

Σημειώνει, επίσης, πως «η κλιματική αλλαγή είναι ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας και δεν σχετίζεται μόνο με τον οικονομικό ανταγωνισμό. Το κλίμα αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Αυτό δεν το αμφισβητεί σχεδόν κανείς στην επιστημονική κοινότητα».

«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί από τη συμφωνία, όπως εξάλλου πράττει το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα